Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam w 200 l stadko yellow 7 sztuk i c. afra likoma też 7 - jakoś tak wyszło :-). Żółtki są większe, od 5 do 7 cm, afry to jeszcze dzieciaki od 3 do 5 cm. Pupile rosną a yellowy już się wybarwiają. I w związku z tym mam kilka pytań:

1. Jakie układy powinienem zostawić po redukcji?

Fotki usunąłem. Z identyfikacją zapraszam do galerii - niezidentyfikowane. Gorol

Opublikowano

Miałem kiedyś Afry i wyglądały dokładnie tak samo jak te Twoje na zdjęciu. Wszystkie samiczki takie były jak już dorosły. Twoje są za małe, żeby jeszcze rozróżnić płeć. W naturze pyszczaki przeczesują glony w poszukiwaniu drobnych skorupiaków. Nie dziw się, że skubią kamienie. Mimo, że są mięsożerne, ja swoim wrzucałem od czasu do czasu spirulinę, szpinak i rozdrobniony groszek. Ty też lubisz schaboszczaka z sałatą ;) Możesz też kupić im specjalny pokarm mięsny z czosnkiem na lepsze trawienie. Co do zdjęcia trzeciego, to ten na pierwszym planie to stuprocentowy samiec dominant. Co do dwóch pozostałych, niech się wypowiedzą bardziej doświadczenie Malawiści. Jak dla mnie, ta po lewej, ta na błękitnym tle, to samiczka.

Yellowka, którego kiedyś miałem posądzałem o to, że jest samcem. Miał atrapy, lekko zaczernione płetwy i uznałem, że jest zdominowanym samcem. Jakież było moje zdziwienie, gdy pewnego dnia zauważyłem w jego (jej) pysku ikrę. Można się pomylić.

Opublikowano

Dobre, Marcepan :D

Dziękuję za odpowiedź. Bedę spokojnie czekał, niech rosną na zdrowie. I tak mam kupę ubawu z nimi codziennie.

Gorol, A gdzie te zdjęcia. Jakoś nie mogę ich znaleźć.

Opublikowano

Marcepan,

Ta po lewej właśnie złapała za pysk samca, no może odwrotnie, ale przepychają sie na grotą z wapienia. :o

To ona może jednak też jest "on"?

Opublikowano
Marcepan,

Ta po lewej właśnie złapała za pysk samca, no może odwrotnie, ale przepychają sie na grotą z wapienia. :o

To ona może jednak też jest "on"?

Nie ma zdjęć, trudno wyrokować :( Wrzuć je w odpowiedni dział, tam Ci pomogą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.