Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo szybko mi rosną glony w akwarium łupek kwarcytowy jest już brązowo zielony ;d

Jak ściągam z szyby glony to ryby (o ile nie były wcześniej karmione) rzucają się na nie. Mogę się tych glonów w ten sposób pozbywać? Czy raczej nie powinny tego jeść? Rybki to saulosi 3,5 - 4,5 cm

Opublikowano
Mogę się tych glonów w ten sposób pozbywać? Czy raczej nie powinny tego jeść? Rybki to saulosi 3,5 - 4,5 cm

Jak najbardziej mogą jeść glony i będą to robić :)

Opublikowano

W naturalnym środowisku glony są jednym z pokarmów pobieranym przez naszych podopiecznych.

W akwa mbuniaki podjadają sobie między "głównymi" posiłkami serwowanymi przez nas.

Opublikowano

nie wiem czy mnie zrozumieliście do końca.. jak przejadę powiedzmy po 2 tygodniach żyletką po szybie to wszystko, co się odczepi wygląda trochę jak "śpik z nosa" i jest tego naprawdę dużo a one to szamają w całości

Opublikowano

Niech szamają - moje z mordą przy karcie pływają kiedy to odrywam z szyb.

BTW - żyletka to nie najlepszy sposób - lepsza jest karta kredytowa - nie rysuje szyb.

Opublikowano

a zdejmowanie tych "zielonych gniazdek" które twardo się trzymają szkła też można zdjąć "karta"? (nie wiem jak się nazywa ta odmiana glonka) Bo przymierzam się do zakupu skrobaka z żyletą....i nie chce wywalić pieniędzy w błoto.

Opublikowano

karta+zmywak do naczyń. W zasadzie każdego glona tym usuniesz z szyby. Inna sprawa że przy szybie 150x50 i większych nie jest to przyjemne zajęcie.