Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chociaż i tak obawiam się, że zabraknie tego głównego czynnika napędzającego wodę w akwa.

Może się mylę, ale wydaje mi się, że ani kaskada, ani wylot z kubła nie są w stanie zapewnić ruchu kołowego wody w akwa.

Bez tego nie istnieje cyrkulacja.

Fakt, można odmulić co tydzień... Jak mówie stare powiedzenie: jak się nie ma co się lubi, to się lubi to co ma ;)

Opublikowano

Nikt nie mówi że kaskada będzie tam na wieki wieków amen :wink:

Zobaczymy czy będzie kręcić tak jak powinna jeśli nie to kupi się normalny cyrkulator..... a tak swoją drogą ciekawe jak sprawdziły by się falowniki od morskiego :?: :mrgreen: hmmmm

Fakt nie przesadzać by nie zrobić pralki w baniaku... ale tak myślę, że pomysł niekonwencjonalny ale całkiem fajny :mrgreen:

Opublikowano

Ja mam kaskadę (400l/h) w kotniku 25l i cyrkulacji odpowiedniej nie ma.Kupska są przepychane na drugi koniec kotnika.Dodam że piachu w baniaczku nie mam...

Jako mini biolog się sprawdza ale jako mechanik już nie.

Opublikowano

Ja mam fzn 2 w akwarium 60L z młodymi Socolofi 2,5cm-3,5cm około 70szt. (na sprzedaż jakby ktoś chciał) i taki filterek sprawdza się w takim baniaku idealnie. Dodam że wywaliłem oryginalne wkłady i włożyłem kilka płaskich gąbek o mniejszej gęstości niż oryginał (lepiej sie płucze) i włożyłem woreczek Ammonia remover Fluvala i woda kryształ, tak samo parametry. Co do fzn 3 to myśle że da rade w akwarium max 100L.

Opublikowano

Zastanów się nad Aqua Szutem 750l/h z gąbką .

Bardzo dobry filtr.

Proszę się trzymać tematu. Dyskusja dotyczy innego zagadnienia niż wybór filtra wew. Gorol.