Skocz do zawartości

problemy z parametrami


oscyp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio gdy mierzyłem no3 to było cały czas30 nie mogłem zbić a nawet wczoraj było40 a dziś po zmierzeniu no3-80 pomyślałem że może byc to spowodowane zabrudzonym kubełkiem.baniak startował 7.3.2011r.To może krótki czas ale gdy otworzyłem to był bardzo bardzo zasyfiony!kubełek hw-304b wypełniony bio ceramic, maifan stone, bamboo carbon, bio kulki.Myślałem żeby koszyczki wyciągnąć i dorzucic ceramiki oczywiście to co mam zostawiam .Węgiel do śmieci a reszta zostaje .Jak myslicie to mogło byc powodem skoku no3 i czy dobry pomysł z koszykami?????Dodam że obsada to34małe brudasy :mrgreen: Ostatnio dorzuciłem atmana 2000l/h jako mechanik i falownik 5000l/h ale raczej to nie jest powodem chyba???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

perez a ty co byś zrobił z kubłem na moim miejscu??????Węgiel wyrzucić,Kule wyrzucić,koszyki wyrzucić dowalić ceramiki do fulla mam nadzieję że biologi bym nie rozwalił w ten sposób???A może koral dowalić z ceramiką????


Wiesz wcześniej no3 miałem na poziomie-30 i tak cały czas sie utrzymywało(podmiany 1xtydz ok40/50l ) jak myślisz czy ten poziom może być czy trzeba to zbijać do10wiem że im mniej tym lepiej (chodzi mi czy zakładać Filtr hydroponiczny).Jak ty byś zrobił.W sumie przy filtrze hydroponiczny mniej podmianek a raczej rzadziej(1x3tyg?)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.