Perez666 Opublikowano 31 Marca 2011 #11 Opublikowano 31 Marca 2011 Co sądzicie o metriaclimie mbenji Odpada,w naturze osiąga już 15cm....swego czasu sam nad nią myślałem
Bezprym Opublikowano 31 Marca 2011 Autor #12 Opublikowano 31 Marca 2011 Metriaclima sp. black dorsal mbenji Cynotilapia sp. "Black Dorsal" Średnio Agresywny 8 Wszystkożerne W tutejszej bazie ryb tak była opisana. Czyżby nastąpiła pomyłka? Nazwa naukowa: Metriaclima sp. black dorsal mbenji Nazwa Powszechna: Cynotilapia sp. "Black Dorsal" Pochodzenie: Mbenji Islands, Malawi Środowisko: Siedliska skaliste bez osadów, drobnych nanosów skalnych i drobnych kamieni Dieta: Wszystkożerne Różnice płciowe: Dymorfizm Rozmnażanie: Samica inkubuje ikrę w pysku Temperament: Średnio Agresywny Temperament wewnatrz gatunkowy: Średnio Agresywny Maksymalny rozmiar: 8 cm Temperatura: 26-28°C pH: 7.8-8.6 Twardość Wody: Twarda Trudnosc: 2 powyżej bardziej szczegółowy opis
Perez666 Opublikowano 31 Marca 2011 #13 Opublikowano 31 Marca 2011 Metriaclima sp. black dorsal mbenji ( http://www.cichlidae.com/gallery/species.php?s=2434〈=pl ) a Metriaclima mbenji ( http://lakemalawi.co.uk/forum3/viewtopic.php?f=82&t=8341&start=0&st=0&sk=t&sd=a )to dwie inne ryby.
Bezprym Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor #14 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 To co polecaie na 3 gatunek pomijając sauloski i rdzawe,żeby uzupełnić kolorystycznie .Zależy mi aby rybcie obojga płci pięknie się prezentowały. A propos rdzawych jak one się prezentują u Pawlaka na UMK widział ktoś może? Nikt mi nie poradzi co dać jako 3 gatunek? Proszę nie pisz posta pod postem używaj opcji edytuj eljot12
yaro Opublikowano 1 Kwietnia 2011 #15 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Labidochromis chisumulae ? Ps sp. "elongatus mpanga" nie wiem czy Ps. flavus się nada do tego akwarium, bo nigdy nie miałem tej ryby a różne opinie zbiera. Ps. socolofi
eljot Opublikowano 1 Kwietnia 2011 #16 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 To co polecaie na 3 gatunek pomijając sauloski i rdzawe,żeby uzupełnić kolorystycznie .Zależy mi aby rybcie obojga płci pięknie się prezentowały i do tego wszystko albo mięsożerne Zbyt wygórowane zadanie osobiście odpuścił ładne samice wtedy np. Cynotilapia afra Cobue
Bezprym Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor #17 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam ponownie! Proszę mi jeszcze powiedzieć , czy taka obsada może być także do mojego zbiornika: -Metriaclima Msobo Magunga -Pseudotropheus Demasoni -Pseudotropheus Socolofi czy nie będzie zbyt agresywnie? Ewentualnie zamiast Msobo mógłbym dać Melanochromis interruptus Wchodzi w grę jescze taki układ: Melanochromis interruptus Labidochromis Mamba Pseudotropheus Socolofi Ewentualnie zamiast interruptusa Yellowki-tylko nie wiem czy żywieniowo jest ok. Po raz kolejny piszesz posta pod postem,dodatkowo usunąłeś notkę moderatora.Za nie przestrzeganie regulaminu dostajesz ostrzeżenie.Perez666
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #18 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 M.interrupus,L.sp."mbamba" jak najbardziej.Trochę nie pasuje tu socolofi który rośnie do 14 cm.Żywieniowo jest ok,interruptus żywi się glonami,mbamba prawdopodobnie również a socolofi peryfitonem.
Bezprym Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #19 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 A gdybym do interruptusa i mamby dorzucił tą metriaclimę calainos?
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #20 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 A gdybym do interruptusa i mamby dorzucił tą metriaclimę calainos? Callainos jest podobnych rozmiarów (nawet ciut większy)co socolofi i agresywniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi