adamg567 Opublikowano 25 Marca 2011 #1 Opublikowano 25 Marca 2011 Witam. Ostatnio dostałem radę od "Perez666" żebym kupił moim rybom "cyclop-eeze firmy Argent". Tak też zrobiłem, i jak otworzyłem puszkę to zobaczyłem "czerwoną mąkę" - Jak tym karmić ryby?? Wsypałem troszkę, ale zaśmieciło mi całe szkło. Może ktoś z was ma jakiś sprawdzony sposób na karmienie tym pokarmem. Gdzieś wyczytałem żeby płatki np spiruliny posmarować "porządnym olejem" i posypać cyklopem. Nie wiem czy to działa bo jeszcze nie zdążyłem przetestować.
Perez666 Opublikowano 25 Marca 2011 #2 Opublikowano 25 Marca 2011 Ja sypię odrobinę,chwila moment...woda się zagotuje..ryby skaczą...i po zawodach...wszystko zjedzone Gdzieś wyczytałem żeby płatki np spiruliny posmarować "porządnym olejem" i posypać cyklopem. Nie wiem czy to działa bo jeszcze nie zdążyłem przetestować. Czym posmarować?
adamg567 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor #3 Opublikowano 25 Marca 2011 http://sklep.acropora.pl/Cyclop_Eeze_50g-164.html http://erybka.pl/product-pol-1156-Argent-Cyclop-Eeze-50g.html dla ryb większych najwygodniej jest wymieszać Cyklop-Eeze z odrobiną dobrej jakości oleju i nasączyć tym pokarm, którym standardowo karmimy nasze ryby. Jeszcze tego nie próbowałem, ale kto wie, może się skuszę. Tylko zastanawiam się czy olej (myślę że chodzi o olej roślinny) nie zaszkodzi.
Perez666 Opublikowano 25 Marca 2011 #4 Opublikowano 25 Marca 2011 Ja też tego nie próbowałem i nie wiem jak pyszczaki mogłyby zareagować na olej...
eljot Opublikowano 25 Marca 2011 #6 Opublikowano 25 Marca 2011 Trzeba było kupić w płatkach, co prawda też drobne i kruche, ale już nie mąka
adamg567 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor #7 Opublikowano 25 Marca 2011 Dopiero jak do mnie dotarł, zobaczyłem że jest też wersja w płatkach.
Perez666 Opublikowano 25 Marca 2011 #8 Opublikowano 25 Marca 2011 Ja mam w płatkach,co prawda kruszą się strasznie ale nie jest to znowu pyłek. Ja moim msobo podaję w środę rano i sobotę rano,czyli 2x w tygodniu.
Rekomendowane odpowiedzi