Skocz do zawartości

moje przyszłe malawi w HD :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dzisiaj najróżniejsze zbiorniki malawi - nie tylko cimność,czerń i otchłań :lol:

Zaczniemy od takie małego malawi które sobie niedawno założyłem...

[youtube:wrxm8vna]

[/youtube:wrxm8vna]

i jak zwykle... możecie kochać albo nienawidzieć, a krytyka spłynie wraz z podmianą :P

(zamieszczam tutaj bo to film, którego nie sposób wkleić do galerii... zresztą foty są passe') :mrgreen:

Opublikowano

widzę, że żywy pokarm dla pysiów już pływa :)

ten mech nie dotyka ci przedniej szyby? a jeśli tak to będziesz miał problem z doczyszczeniem przedniej szyby.

Jednak pomimo tego, że to nie mój klimat to muszę powiedzieć że na akwarium z innymi rybkami bardzo mi by się podobało :)

Po wpuszczeniu pysiów już tak ładnie wyglądać nie będzie.

Opublikowano

Pysie będą pływać, tak jak każdy inny gatunek, organoleptyka pokaże czy będą dobrze czuć się w nim czy nie, terytorium sobie obiorą - jednak myślę że Sławkowi bardziej chodziło o to, że akwarium jest inne niż większość akwarii jakie mają inni klubowicze - czyli surowy kamienno-skalisty klimat.

Widziałem zdjęcia j. malawi, gdzie rosły rosliny ale ten teren również wyglądał inaczej.

Jednak, jeżeli taka twoja wola to możesz w tym trzymać swoje ryby, byle by miały dla siebie swoje terytorium a mniejsze lub słabsze ryby miały gdzie sę schronić przed dominującą rybą.

Opublikowano

Z tego co kto pisze??

Bo nie widze żeby tu ktoś coś konkretnego napisał o tym gatunku, albo żeby ktokolwiek na tym forum go trzymał w swoim baniaku :wink:

Opublikowano
Z tego co kto pisze??

Bo nie widze żeby tu ktoś coś konkretnego napisał o tym gatunku, albo żeby ktokolwiek na tym forum go trzymał w swoim baniaku :wink:

Metriaclima Zebra Manda ;)

Dla chilumby 150cm akwarium jest podawane jako minimum na tym forum więc dla tej odmiany podobnie ;)