Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się pogodzić mięsożercę z wszystkożercą. Ja bym karmił Dainichi ULTIMA + Naturefood Cichlid Plant M, w proporcjach 3/2 do tego jako urozmaicenie coś żywego najlepiej wodzień ,oraz coś wybarwiającego.

Opublikowano
200 l wiem że nie dużo ale beda miały dobrze

No niestety,raczej nie będą się miały dobrze.Aulony to duże ryby potrzebujące miejsca do pływania a tego w 100cm im nie zapewnisz.Poszukaj drugiego gatunku z przedstawicieli mbuny.

Opublikowano

jeśli tylko A. baenschi będą miały za malo miejsca do pływania to chyba nic im się niestanie. z tego co czytałem to są spokojne ryby , saulosi trochę mniej ale te przebywaja więcej na dnie a aulonocary więcej w toni to niepowinno byc dużo problemów.

Doczytałem sie w artykułach że dieta tylko mięsożerna dla saulosi może im zaszkodzic i mogą zachorowac na bloat dlatego nalezy im podac pokarm roślinny myślalem o tropical spirulina forte tylko niewiem czy nie zaszkodzi to aulonocarom baenschi.

Opublikowano

ciężko pogodzić to w większym akwarium a w 100 cm akwa - to już przesada.

To, że ryba jest spokojna nie znaczy że nie potrzebuje "wyprostować kości"

Ale znów mi się coś wydaje ze to kolejne pytanie na które właściciel chciał usłyszeć jedną jedyną odpowiedź - Że może je trzymać. Każde inne jest tak nie wygodne, że nie przyjmuje do siebie tych bzdurnych tłumaczeń.

Opublikowano

Autor postu zadał pytanie na które otrzymał gro odpowiedzi. Mimo wszystko nadal próbuje kombinować, gdyż te odpowiedzi go nie satysfakcjonowały. W związku z tym, temat zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.