DawiD Opublikowano 13 Lutego 2011 #1 Opublikowano 13 Lutego 2011 chodzi mi głównie o to czy nie będe miał problemów z karmieniem oraz jaki jest najlepszy pokarm dla obydwu gatunków.
eljot Opublikowano 13 Lutego 2011 #3 Opublikowano 13 Lutego 2011 Da się pogodzić mięsożercę z wszystkożercą. Ja bym karmił Dainichi ULTIMA + Naturefood Cichlid Plant M, w proporcjach 3/2 do tego jako urozmaicenie coś żywego najlepiej wodzień ,oraz coś wybarwiającego.
DawiD Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor #4 Opublikowano 13 Lutego 2011 200 l wiem że nie dużo ale beda miały dobrze . może ktośnapisac jakie proporcje
Perez666 Opublikowano 13 Lutego 2011 #5 Opublikowano 13 Lutego 2011 200 l wiem że nie dużo ale beda miały dobrze No niestety,raczej nie będą się miały dobrze.Aulony to duże ryby potrzebujące miejsca do pływania a tego w 100cm im nie zapewnisz.Poszukaj drugiego gatunku z przedstawicieli mbuny.
DawiD Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor #6 Opublikowano 15 Lutego 2011 jeśli tylko A. baenschi będą miały za malo miejsca do pływania to chyba nic im się niestanie. z tego co czytałem to są spokojne ryby , saulosi trochę mniej ale te przebywaja więcej na dnie a aulonocary więcej w toni to niepowinno byc dużo problemów. Doczytałem sie w artykułach że dieta tylko mięsożerna dla saulosi może im zaszkodzic i mogą zachorowac na bloat dlatego nalezy im podac pokarm roślinny myślalem o tropical spirulina forte tylko niewiem czy nie zaszkodzi to aulonocarom baenschi.
Perez666 Opublikowano 15 Lutego 2011 #7 Opublikowano 15 Lutego 2011 Powtórzę to co wcześniej: 200l baniak to za mało by hodować Aulonocary
yaro Opublikowano 16 Lutego 2011 #8 Opublikowano 16 Lutego 2011 ciężko pogodzić to w większym akwarium a w 100 cm akwa - to już przesada. To, że ryba jest spokojna nie znaczy że nie potrzebuje "wyprostować kości" Ale znów mi się coś wydaje ze to kolejne pytanie na które właściciel chciał usłyszeć jedną jedyną odpowiedź - Że może je trzymać. Każde inne jest tak nie wygodne, że nie przyjmuje do siebie tych bzdurnych tłumaczeń.
slawek gorol Opublikowano 16 Lutego 2011 #9 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor postu zadał pytanie na które otrzymał gro odpowiedzi. Mimo wszystko nadal próbuje kombinować, gdyż te odpowiedzi go nie satysfakcjonowały. W związku z tym, temat zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi