XGrzesX Opublikowano 5 Lutego 2011 #1 Opublikowano 5 Lutego 2011 W zbiorniku mam następujące gatunki Labidochromis caeruleus, Iodotropheus sprengerae, Pseudotropheus demasoni, Maylandia estherae red-red. Zbiornik ma 3 miesiąc i od samego początku są karmione dwoma pokarmami: Tropical Spirulina Super forte oraz Sera Vipan. Jak urozmaicić dietę mieszkańcom mojego akwarium ? Myślałem o jakiś produkatch Dainichi ale nie bardzo wiem co w moim przypadku będzie najlepsze. Zależy mi aby pokarmy nie wymagały namaczania. Będę wdzięczny za pomoc.
cactus Opublikowano 5 Lutego 2011 #2 Opublikowano 5 Lutego 2011 Labidochromis caeruleus, Pseudotropheus demasoni? - Cud już masz, dodaj miód i orzeszki.
mutra Opublikowano 5 Lutego 2011 #3 Opublikowano 5 Lutego 2011 Masz niezgodność troficzną w akwarium. Demasoni i caeruleus reprezentują skrajnie odmienne preferencja jeżeli chodzi o dietę. Ile litrów ma to akwarium?
XGrzesX Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor #4 Opublikowano 5 Lutego 2011 W artukule o Labidochromis caeruleus na stronach Klubu Malawi napisano: ...W przypadku hodowli tego gatunku z rybami o diecie roślinnej, labidochromis caeruleus stosunkowo łatwo dostosowuje się do ich diety....
mutra Opublikowano 5 Lutego 2011 #5 Opublikowano 5 Lutego 2011 teoretycznie tak, w Twoim akwarium masz ryby wszystkożerne i najmniej pasującym dodatkiem jest tu demasoni. Mógłbyś, co prawda, podawać im tylko pokarm stricte roślinny ale pozbawiasz się wtedy szans na odpowiedni rozmiar i barwę zarówno caeurelusów jak i redów
XGrzesX Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor #6 Opublikowano 5 Lutego 2011 To w takim razie wracając do mojego pytania. Jaki pokarm roślinny dodać do urozmaicenia ?
jurek035 Opublikowano 5 Lutego 2011 #7 Opublikowano 5 Lutego 2011 HIKARI Cichlid Excel byłby wskazany - tani i wysoka jakość
martin_84 Opublikowano 5 Lutego 2011 #8 Opublikowano 5 Lutego 2011 sorcia stary ale uparty jestes...yellow i demasoni...jedynie zmiana obsady moze im pomoc...bo "albo czysta geba albo pelny badzioch"
XGrzesX Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor #9 Opublikowano 6 Lutego 2011 HIKARI Cichlid Excel byłby wskazany - tani i wysoka jakość Ale Hikari trzeba namaczać a chciałem tego uniknąć...
Perez666 Opublikowano 8 Lutego 2011 #10 Opublikowano 8 Lutego 2011 Jak oddasz demasoni to możesz się zaopatrzyć w Dainichi ultima/color bądź NF Premium.Z płatkowych O.S.I. cichlid flake.
Rekomendowane odpowiedzi