Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem (od szklarzy akwariów) wzmocnienie powinno sięgać do około 5cm od szyb bocznych. Ja mam 200 wromaka i dałem wzmocnienie poprzeczne i mam święty spokój ale jak tylko będzie opcja zamienić ten baniak na większy w sypialni to wypi..e ten chłam na śmieci !!!!!!!!

Opublikowano

tylko reklamować, coraz częściej pękają ach ten Wromak robią widać chłam na maxa, ja mam 200l od nich i prawie od dwóch lat jest dobrze, ale ponoć 240 i 300 l najczęściej pękają, powodzenia oby ci się udało!!!

Opublikowano
u mnie wzmocnienie wzdłużne ma 90x4,5cm przy 120cm i cholera nie chce pękać:D

No to ciesz się, że Ci nie strzeliło ( cholera wie jak długo oby NIE ), są tacy jak TY , co mają też długo akwarium( z takimi wzmocnieniami), ale uwierz jest też bardzo długa lista ,,szczęśliwców" co jednak akwarium nie wytrzymało. Pomyśl o wklejeniu wzmocnienia poprzecznego albo wklejenia na nowo wzmocnień wzdłużnych ale już o odpowiedniej długości.

Opublikowano

Bardzo współczuję, nie chciałbym zobaczyć ok 200-220l wody na podłodze wsiąkającej w mieszkania sąsiadów pode mną... Wromak ;) za dużo "przypadków". Proponuję akcję przynajmniej na naszym forum "anty Wromak" min w FAQ.

Pzdr.

Opublikowano
Proponuję akcję przynajmniej na naszym forum "anty Wromak" min w FAQ

Proponuję nie. Jest możliwość,że nie tylko wromaki nagminnie pękają a podobnie klejone baniaki innych producentów też a firma po prostu miała największą sprzedaż i stąd ten popularny "problem". Ok, może nie problem a niejedna katastrofa.Ale i tak nie będziemy na siłę oczerniać jakiejś firmy, podobnie jak nie preferujemy żadnej.

Opublikowano

Znajomemu blok obok (mieszka również na 10 piętrze ;) ) 2 miesiące temu pekło 240 wromaka gdy był w pracy. Mieszkanie było świeżo po kapitalnym remoncie. Zgłosili się sąsiedzi od 6 piętra włącznie... Pęknięcie typowe od końca wzmocnienia do dolnego rogu akwa.

t__s0zmniejszaczpl_dscf0523_zmniejszacz_pl_59226_489.jpg

W życiu nie polecę nikomu tej firmy (ciekawe kto im klei?);)

Pzdr.