Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po prostu wpuscisz 12-14 osobnikow i zobaczysz co z tego wyjdzie ale najlepiej by bylo 1x5/6 ewentualnie 3/6 demasoni i 1x3 msobo ,kiedy jest wiecej osobnikow wcale nie musi przypadac na samca min. 3 samice poniewaz agresja sie rozkada na wiecej ryb(w tym rowniez na zdominowane samce) a nie jak w przypadku ukladow 1x3 tylko na 3 samice :mrgreen:

Ad sugerowal nawet w przypadku Demasoni uklady 3x3.

Opublikowano

A ja zamiast Msobo polecę Ci Chilumba Gold! To piękna rybka, jeszcze ładniejsza niż Msobo! Żółty kolor tej rybki jest dużo bardziej nasycony niż u popularnego Yellow ale i także Msobo. Tyle, że samce u Chilumby Gold są również jak samice żółte.

Opublikowano
A ja zamiast Msobo polecę Ci Chilumba Gold! To piękna rybka, jeszcze ładniejsza niż Msobo! Żółty kolor tej rybki jest dużo bardziej nasycony niż u popularnego Yellow ale i także Msobo. Tyle, że samce u Chilumby Gold są również jak samice żółte.

ladniejsza niz msobo? kolor zolty jest bardziej nasycony? widziales kiedys wogole msobo na zywo? czy piszesz co Ci slina na jezyk przyniesie , jakos trudno mi sobie wyobrazic bardziej nasycony zolty kolor niz maja samice msobo.

Opublikowano

Widocznie nie widziałeś Chilumby Gold u Marcina (Msobo, MalawiCichlids) w Żorach. Zapraszam zobaczyć! Msobo również są więc można na miejscu porównać. Oczywiście nie neguję, że Msobo jest słabo żółta - bo jest lepsza zdecydowanie od Yellow. Jednak polecam Chilumbę Gold - wg mnie ładniejsza.

Jaki to dokładnie gatunek podam jak potwierdzę u Marcina - nie chcę wprowadzać w błąd.

Opublikowano

Drodzy koledzy może ktoś ma na sprzedaż MSOBO ewentualnie wie z skąd można wziąć te rybki. Niestety znane mi sklepy nie posiadają tego gatunku (sklepmalawi, tan-mal)