mandigo28 Opublikowano 11 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów Posiadam akwarium 300l i chciałbym zeby bylo malwi ktore z podanych gatunków wybrac na początek w jakich haremach je trzymac zalezy mi na tym zeby nie posiadac potomstwa Cynotilapia afra (Mbenji) Cynotilapia afra Red Top Cynotilapia afra (Cobue) Melanochromis dialeptos Labidochromis sp. Mbamba Pseudotropheus sp. Elongatus Chailosi Metriaclima pulpican Pseudotropheus sp. Elongatus Usisya Labidochromis chisumulae Pseudotropheus saulosi Metriaclima sp. lime nkhomo Melanochromis interruptus Pseudotropheus sp.Elongatus Chewere Metriaclima aurora Cynotilapia sp.Chinyankwazi Aulonocara hueseri Pseudotropheus sp. Williamsi North Aulonocara Fire Fish Metriaclima estherae (Blue) Aulonocara (Rubescens) Aulonocara stuartgranti Labidochromis caeruleus Lion's Cove Tropheops sp. Red Fin lundu Przeniosłem temat do odpowiedniego działu.Perez666
makok Opublikowano 11 Stycznia 2011 #2 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Oj nie chciało sie czytać forum, ... nie chciało. Proponuję zobaczyć proponowane obsady do tego i podobnych baniaków, a następnie wybrać 6 gatunków, sprawdzić w bazieryb żywieniowo czy mogą być dobrane, następnie wydrukować je sobie ze zdjęć w skali 1:1, zalaminować i wsadzić na drucie do akwa celem zobaczenia jak to może wyglądać... a w przyszłości samemu być zdecydowanym. Z 6 wybrać max 3 które w efekcie zakupisz. Przecież nie wybierzemy Ci obsady...
eljot Opublikowano 11 Stycznia 2011 #3 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Z tych co wymieniłeś wybrałbym Melanochromis dialeptos Pseudotropheus saulosi Metriaclima aurora Kup po 8-10 młodych i zobaczysz co się z tego wykluje i zredukujesz nadmiar.
nabe Opublikowano 11 Stycznia 2011 #4 Opublikowano 11 Stycznia 2011 w jakich haremach je trzymac zalezy mi na tym zeby nie posiadac potomstwa Opcja samych samców jest najbardziej pewna Pyszczki bardzo łatwo i szybko się rozmnażają, jeden ze sposóbów to oszczędne dekoracje żeby małe nie miały się gdzie chować,albo jeden z gatunków uważany za "eliminator narybku" np. sc. fryeri.
greghor Opublikowano 11 Stycznia 2011 #5 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Sc. fryeri do 300l - chmmm, nieco kontrowersyjne, @do autora wątku - napisz chociaż jeden swój gatunek the best, który najbardziej Ci się podoba, który musisz mieć. Do tego gatunku dobierz się resztę. Jeszcze jedno - jakie wymiary ma to 300l?
mirsto Opublikowano 11 Stycznia 2011 #6 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ja polecam standardową obsadę na początek: Saulosi coral, Maingano, Yellow (ewentualnie Sprengare).
Rekomendowane odpowiedzi