lukasz91 Opublikowano 2 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam. Tydzień temu dostałem od znajomego samiczkę red-red jest wielkości ok 6 cm. W swoim baniaku posiadam pysie wielkości do 4cm i zaobserwowałem że samica red-red dominowała baniak. Powiedzcie co zrobić czy oddać rybę czy dalej ją trzymać?
paputek25 Opublikowano 2 Stycznia 2011 #4 Opublikowano 2 Stycznia 2011 oj może może osobiście się o tym przekonałem ustawiała samców i wszystkich w zbiorniku, a w chwilach słabości nosiła młode
yaro Opublikowano 2 Stycznia 2011 #5 Opublikowano 2 Stycznia 2011 póki samiec jest jeszcze młody i za słaby to tak, potem jednak samiec powinien zacząć rządzić - gdyby jednak trwało to za długo to wymienił bym samca - w końcu nic ciekawego oglądać samca nie wybarwionego i zdominowanego przez samicę.
eljot Opublikowano 2 Stycznia 2011 #6 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Skoro nie masz w akwa innych redów to ją oddaj, po ci samotna samica?
yaro Opublikowano 2 Stycznia 2011 #7 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Skoro nie masz w akwa innych redów to ją oddaj, po ci samotna samica? kurcze nie pomyślałem nawet, że ktoś mógł wziąć jedną samicę i dołożyć ją do innych ryb spoza gatunku
lukasz91 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor #8 Opublikowano 2 Stycznia 2011 i chyba bedzie trzeba tak zrobić moze w zoologu wezma na wymiane np. za yellowa jednego
Perez666 Opublikowano 2 Stycznia 2011 #9 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Swoją drogą yellowy również do hongi nie pasują...
mutra Opublikowano 3 Stycznia 2011 #10 Opublikowano 3 Stycznia 2011 U mnie stara samica w tej chwili zajmuje własny rewir. Ponadto pływa w męskim ubarwieniu więc, jak widać, równouprawnienie i feminizm walczący w pełnej krasie.
Rekomendowane odpowiedzi