eljot Opublikowano 30 Grudnia 2010 #51 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Skoro "nalałeś" do akwa to nie dziwota że NO2 wysokie. Uryna = amoniak więc cykl ładnie ruszył teraz tylko czekać aż spadnie i wpuszczać ryby. Ciekawe czy ślimory przetrwają wysokie azotyny. Cytuj
bigb Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor #52 Opublikowano 30 Grudnia 2010 teraz tylko czekać aż spadnie i wpuszczać ryby. Ciekawe czy ślimory przetrwają wysokie azotyny Sam też jestem ciekaw, zauważyłem kilka maluchów i kilka większych. Nie wiem czy je jakoś wybić czy pozostawić dla rybek, jak zwykle zdania sa podzielone, jedni ślimaki tolerują (pożyteczne), inni się ich pozbywają twierdzą że to szkodniki.. Cytuj
slawek gorol Opublikowano 30 Grudnia 2010 #53 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zostaw, zostaw. Ryby same przesegregują ich populację. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi