Exasperatus Opublikowano 12 Listopada 2010 #11 Opublikowano 12 Listopada 2010 Z doświadczenia wiem,że taka dieta dla P.saulosi i maingano jest odpowiednia. Pokarmy roślinne można uzupełniać mrożonkami 2razy w tygodniu. Granulaty są dla ryb bardziej "kaloryczne".
eljot Opublikowano 12 Listopada 2010 #12 Opublikowano 12 Listopada 2010 Z doświadczenia wiem,że taka dieta dla P.saulosi i maingano jest odpowiednia Szkodliwa nie jest ale IMO bez sensu, Nestor karmił ryby jednego rodzaju pokarmem przez rok a teraz chce coś zmienić. Mrożonki ok w okresie zimowym, latem brałbym tylko z pewnego (zaprzyjaźnionego sklepu) ze względu na możliwość rozmrożenia podczas transportu. Granulaty są dla ryb bardziej "kaloryczne". Możesz podać źródło tych informacji?
Exasperatus Opublikowano 12 Listopada 2010 #13 Opublikowano 12 Listopada 2010 Z doświadczenia wiem,że taka dieta dla P.saulosi i maingano jest odpowiednia Szkodliwa nie jest ale IMO bez sensu, Nestor karmił ryby jednego rodzaju pokarmem przez rok a teraz chce coś zmienić. Mrożonki ok w okresie zimowym, latem brałbym tylko z pewnego (zaprzyjaźnionego sklepu) ze względu na możliwość rozmrożenia podczas transportu. Granulaty są dla ryb bardziej "kaloryczne". Możesz podać źródło tych informacji? Poszukaj na forum Klubu Tanganika,był taki temat. Uważam,że zaproponowana dieta jest bardzo dobra ale chyba każdy może mieć inne zdanie;)
eljot Opublikowano 12 Listopada 2010 #14 Opublikowano 12 Listopada 2010 Oczywiście, nawet zalecana dla roślinożerców , IMO dla wszystkożerców jednak powinna być bardziej urozmaicona w pokarmy "mięsne" . np. Dainichi Ultima Krill sinking Hikari Sinking Cichlid Excel (mniej kłopotliwa wersja bez namaczania ) Natuerfood Premium Color plus M (uzupełnienie) + raz w tygodniu najlepiej coś żywego, nie mrożonego (uzupełnienie).
Rekomendowane odpowiedzi