lukaszra Opublikowano 31 Października 2010 #1 Opublikowano 31 Października 2010 Witam powiedzcie wg was jakies polaczenie jakich 2 swietlowek w 240 litrach daje najlepsze wybarwienie ryberów ? aktualnie mam marine i aquarelke philipsa i powiem Wam ze jakos za niebiesko jest niby fajnie bo woda przezroczysta ale kolorw ryb za bdzo nie widac co polecacie ??
Exasperatus Opublikowano 31 Października 2010 #2 Opublikowano 31 Października 2010 Jak masz P.saulosi to polecam Power Glo i coś do tego.
lukaszra Opublikowano 31 Października 2010 Autor #3 Opublikowano 31 Października 2010 powtorze jakie polaczenie 2 swietlowek !!!!!!!!!!!
Perez666 Opublikowano 31 Października 2010 #4 Opublikowano 31 Października 2010 Polecam AM RW 10K i 15K (T5).IMHO najlepsze świetlówki jakie miałem. Jeżeli T8 to JBL marin day i Arcadia marine white lamp(9,5K).
eljot Opublikowano 31 Października 2010 #5 Opublikowano 31 Października 2010 Jak masz za niebiesko to do aquarelle dodaj coś z większą ilością widma czerwonego np. aqua glo.
lukaszra Opublikowano 31 Października 2010 Autor #6 Opublikowano 31 Października 2010 Polecam AM RW 10K i 15K (T5).IMHO najlepsze świetlówki jakie miałem. Jeżeli T8 to JBL marin day i Arcadia marine white lamp(9,5K). masz gdzies fotke z ta opcja t8 ?? ja wlasnie nie pamietam ale chyba mam t8 bo to byly chyba te seryjne swietlowki co nie ? a nie ma mnie w domu teraz i nie moge sprawdzic
Jarosław Woźniak Opublikowano 31 Października 2010 #7 Opublikowano 31 Października 2010 Ja mam zestaw....philips aquarelle + sylvana aquastar (swietlówki t8,elektroniczny osprzęt).
mutra Opublikowano 31 Października 2010 #8 Opublikowano 31 Października 2010 AM chyba nie występuje jako T8. Zresztą 10KK i 15KK mają widmo mocno przesunięte w stronę fioletu. Jeżeli szukasz czegoś co wyciągnie czerwony to szukaj niższej temp. barwowej (6500K) albo świetlówek roślinnych (np hagena)
Wojciech Opublikowano 3 Listopada 2010 #9 Opublikowano 3 Listopada 2010 ja bym dodał grolux - uwypukla mocno! czerwony z niebieskim sam grolux ma kolor światła mocno landrynkowy więc z pewnością ograniczy efekt niebieskiego .
lukaszra Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor #10 Opublikowano 5 Listopada 2010 poczekajcie raz i konkretnie jesli z tych dwoch ktore mam czyli philips aquarelle i marina hagena chcialby zostawic ta aquarelle ktora ma barwe lekko fioletowa i chcialbym zeby woda byla praktycznie kryslitaliczna i ryby ladnie sie swiecily w sensie opalizowaly ich barwy bo teraz wszystkie sa za ciemne, to jaka dokupic ?? aquastar, czy np groluxa ?? czy inna opcja .. ?? dziekuje
Rekomendowane odpowiedzi