slawek gorol Opublikowano 16 Października 2010 #31 Opublikowano 16 Października 2010 Tak, soda oczyszczona. Proporcji nikt ci nie poda, ponieważ u każdego to jest inaczej. Sodę dajemy TYLKO i wyłącznie w trakcie podmiany wody, wsypując do kufla po piwku ze3-4 łyżeczki, rozpuszczasz w wodzie i sru do akwa. Następnie mierzysz. Operację powtórzyć przy kolejnej podmiance, do uzyskania odpowiedniego Ph. Pamiętaj, że nie wolno podnieść gwałtownie wartości Ph.
aarset Opublikowano 16 Października 2010 #32 Opublikowano 16 Października 2010 Myślę, że lepiej poczekać z korektą pH do czasu, aż ustabilizuje się cykl azotowy.
pulasio Opublikowano 19 Października 2010 Autor #33 Opublikowano 19 Października 2010 Witam ostatnią podmianę wody robiłem jakies 4 dni temu, dziś zmierzyłem NO2 i NO3 i wyszło: NO2 - 0 NO3 - 20 więc mogę uznać że akwarium mi dojrzało? pozdrawiam
eljot Opublikowano 19 Października 2010 #34 Opublikowano 19 Października 2010 Na pewno pozytywnie zamknął ci się cykl azotowy bo dojrzałe kawa, to przynajmniej dla mnie, takie które ma stabilne parametry i nawet spore rewolucje które czasem robimy nie powodują ich niebezpiecznego pogorszenia.
pulasio Opublikowano 19 Października 2010 Autor #35 Opublikowano 19 Października 2010 aha to dziękuje wszystkim za opinie i porady pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi