Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najpierw latało na pompie Keller 35-45-60W a teraz na Grundfos 35-65-100W

Keller identyczna jak ta http://allegro.pl/pompa-obiegowa-c-o...943377724.html Grundfos (nie mogę znaleźć w necie) zwyczajny UPS 25-60 1 bieg-35W / 2 bieg-65W / 3 bieg-100W.

To może zdecyduj które bo to są 4 różne :)

--------

Teraz zakumałem ;) w pierwszym poście podałeś moce nie typ:rolleyes:

To naprawdę nie wiem co jest nie tak:confused:

Opublikowano
W poprzednim poscie podałem ich moc na poszczególnych biegach a pomy zwyczajne ;)

Keller identyczna jak ta http://allegro.pl/pompa-obiegowa-c-o-keller-gpd-25-40-180-nowa-ferro-i1943377724.html

Grundfos (nie mogę znaleźć w necie) zwyczajny UPS 25-60 1 bieg-35W / 2 bieg-65W / 3 bieg-100W.

Czekaj czekaj.. ja mam grunfosa 25-60 i on ma 50, 55 i 60 W co z resztą wynika z nazwy :)

Pompa ta, przy wysokości podnoszenia 0m ma na 3 biegu wydajność 4500l/h, z resztą poświęcę się i nagram Wam filmik jak się leje z mojej rury :)

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi z tymi grundfosami ale niedawno zakupiłem i zamontowałem grundfossa 25-40 który ma moc max na 3 biegu 55W.

Wcześniej użytkowałem grundfossa który na 3 biegu miał 105W i..... dmuchał dużo gorzej.

Nie mam pojęcia jak to działa, jaka w tym logika ale tak było i już.

Opublikowano

Może to było Leszno na licencji grundfosa? One na pewno miały podaną większa prądożerność. Może różnica tylko na tabliczce znamionowej, nie miałem okazji ani czym zmierzyć. Kunta to pewnie by mógł cęgami itd. :)

Była też seria Grundfosów sterowanych elektronicznie bezstopniowo, droższe i niestety do naszych celów mniej przydatne.

Opublikowano

Pobór mojej mierzyłem miernikiem poboru mocy i zgadza się w 100% z tabliczką znamionową.

A tu pdf z charakterystykami pomp grundfosa. (4,5MB)

Jak znajdę chwilę, to policzę jaki będzie wynikowy wydatek w instalacji narurowej.