Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnio chcąc odłowić inkubującą samicę, stwierdziłem że nie mam jej gdzie odlowić. Udałem się zatem do garażu, gdzie wydłubałem kawałek plexi, tropchę PCV i siatke na moskitierę.

Efekt jak na zdjęciu. Tylko 3 ściany sa z Plexi, na dórze związane dwiema listwali z PCV żeby się nie rozpadło. Prowadnice do przednich i tylnych wrót są z pasków spienionego PCV, podobnie ramki od wrót, a w środku siatka od moskitiery.

Całość zamocowane na 4 standardowych przyssawkach se sklepu zoo.

kotnik_pudelko.jpg

Teraz pływaja w nim 2 inkubujące samice red red. Mam nadzieję że niedługo będzie w nim pełno maluchów.

Kot.

Posted
Zgadzam się z Michałem, Kot przeszł samego siebie :twisted::lol: .

Wiedzialem, ze sobie nie odpuscisz... :wink:

Kocie jest sprawa, moglbys to swoje cudenko "obzdjeciowac" jakos tak dookola?? Mam slaba wizje przestrzenna i do mnei to takie rzeczy trzeba duzymi literami :lol:

Posted

Wszystko obzdjęciuje i pokażę, ale ponieważ był mi szybko potrzebny w użyciu, to nawet nie zdążyłem go obfocic przed wsadzeniem do akwarium. Obiecuje sie poprawić, poza tym planuje zrobić druga wersje nieco mniejszą, więc tam obfoce i opisze krok po kroku.

Dziękuję za słowa uznania. Zawsze byłem łasy na pochlebstwa :):)

Kot.

Posted

:) :) :) No pieknie -- siatka na moskitiere -- ile ja sie naszukalem materialu coby zrobic cos podobnego ;] Skonczylo sie na "akwa" z pleksi z tysiacem otworkow ;] ;] ;] ;]

Twoj patent lepszy bo jaki Ci otworki w moskitierze glonem zajda to mozna ja wymienic, ja musze dlubac ;] ;] ;]

So niedlugo pewnie zrobie mini update w swoim "akwa" na cos takiego jak u Ciebie :>