Kalin Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor #31 Opublikowano 18 Listopada 2010 Pozostał mi jeden gatunek do dorzucenia, mam trzy i postępując wg "książkowych" zasad chciałbym jakoś rozweselić moją grupkę. Mam pytanko czy mogę do moich aulonek dorzucić venustusy czy lepiej daj spokoj i dać yellowki/saulosi? Może lombardzkie? Podobają mi się venustusy ale czy będą się żreć?
eljot Opublikowano 18 Listopada 2010 #32 Opublikowano 18 Listopada 2010 Żreć się może i nie będą ale rosną zbyt duże jak do twojego akwa. Weź yello, spokojne i pasujące dietą do twojej obsady.
Kalin Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor #33 Opublikowano 18 Listopada 2010 Kurka one aż do 20-paru rosną no to sporo rzeczywiście;/ Coś takiego żółto-czerwono-niebieskiego Chyba skończy się na tych yellowkach, ale poszukiwałem jednak czegoś w granicach 12-15 może być 2/3 ale kolorowe i żeby się nie pożarły;/
brazylia Opublikowano 18 Listopada 2010 #34 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zobacz moze Protomelas virgatus albo steveni.Nie sa takie duze jak na przyklad spinolotus i sa w kolorach ktorych poszukujesz.
Kalin Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor #35 Opublikowano 18 Listopada 2010 Jak się trafi to nawet, słyszałem od sprzedawcy w sklepie tylko że nie bardzo te protomelasy dosyć agresywne są do reszty. Wybór miss wygrywają; NImbochromis fuscotaeniatus i Taenioletrinops furcicauda, ładne są też Otopharynx'y szkoda że takie rosną, a może to i dobrze;) Mam 13 ryb: chilumbe,firefish i c.borlei i chciałem wrzucić coś takiego jak parka Protomelasów i ew z kilka(4/5) yellow/saulosi dla urozmaicenia.
Rekomendowane odpowiedzi