nabe Opublikowano 6 Października 2010 #21 Opublikowano 6 Października 2010 Różnic miedzy FX a F1 raczej nie zauważyłem (F0-nie miałem jeszcze). Żywe mozę i dotrą do ciebie , lecz w jakim stanie?! Bardzo zestresowane , oszołomione ciągłym podrzucaniem i chlapaniem o worek.Jeżeli będą dobrze zapakowane to dojadą żywe a i w 80% będzie ok. Nie zamawiałem ryb , ale Hej, ale nie demonizujmy przewóz ryb via PKP to najpopularniejsza metoda, z której korzystałem nie raz i było ok. Przez kilka godzin na pewno nic im nie będzie.
Kalin Opublikowano 17 Października 2010 Autor #22 Opublikowano 17 Października 2010 Witam ponownie! Mam techniczne pytanko. Jak wygląda samiczka A. sp. Maleri czy też jest żółta? Rozważam ją zamiast baenshi. Rozumiem, że nie tak intensywnie jak samiec ale czy nie jest tak "ponura" jak samica chociażby chilumby? Nie mogę się nigdzie doszukać fotki samiczki dlatego pytam. Pozdrawiam ps. pływają już chilumba,fire fish i c.borleyi szczęśliwie w haremach;) suma-13
brazylia Opublikowano 18 Października 2010 #23 Opublikowano 18 Października 2010 Samica A.maleri nie jest zolta i nie bedzie.Jak wiekszosc samic aulonocar jest brazowo-szara. Co do szukania to slabo szukales
Kalin Opublikowano 18 Października 2010 Autor #24 Opublikowano 18 Października 2010 Jak gdzieś masz to podrzuć link. Poszukuję czegoś w ciepłym najlepiej żółtym kolorze ale żeby samiczka tez była kolorowa.
brazylia Opublikowano 18 Października 2010 #25 Opublikowano 18 Października 2010 To w aulonach i generalnie w non-mbunie ladnych samiczek nie znajdziesz.Wiekszosc bedzie szarobura i nijaka. Maleri masz tutaj a tutaj masz samce razem z samicami.
brevisPL Opublikowano 18 Października 2010 #26 Opublikowano 18 Października 2010 Jak gdzieś masz to podrzuć link. Poszukuję czegoś w ciepłym najlepiej żółtym kolorze ale żeby samiczka tez była kolorowa. więc szukaj mbuny
Kalin Opublikowano 18 Października 2010 Autor #27 Opublikowano 18 Października 2010 No fantastycznie! Czegoś takiego, takiej tabelki potrzebowałem, dzięki za to i będę przymierzać! Pozdrawiam!
brazylia Opublikowano 19 Października 2010 #28 Opublikowano 19 Października 2010 Pamietaj tez o tym ze aulony bardzo lubia sie krzyzowac.Tutaj masz ktore gatunki mozna trzymac z ktorymi i nie powinno dojsc do krzyzowek.Problem ktory jeszcze przy aulonach wystepuje, to jak mowil kolega mirkot999 w innym watku, kiedy wpuscisz pare gatunkow aulon do jednego akwa, to jak pozniej rozroznisz samice ktora jest ktora i do jakiego gatunku nalezy?
Kalin Opublikowano 19 Października 2010 Autor #29 Opublikowano 19 Października 2010 No na razie nie mam problemu. Przeglądałem te tabelki krzyżówek. Do tego zestawu co mam Firefish, Chilumba, C.borleyi chciałem dorzucić Maleri ew baenshi. Ew jakiś Ott.PT? Ale raczej żółtego;)
brevisPL Opublikowano 20 Października 2010 #30 Opublikowano 20 Października 2010 No na razie nie mam problemu. Przeglądałem te tabelki krzyżówek. Do tego zestawu co mam Firefish, Chilumba, C.borleyi chciałem dorzucić Maleri ew baenshi. Ew jakiś Ott.PT? Ale raczej żółtego;) IMHO Aulonocara baenshi "benga" oraz A. jacobfreibergi " otter point" to najpiękniejsze z aulon.
Rekomendowane odpowiedzi