Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

od ponad tygodnia jestem nareszcie szczęśliwym posiadaczem czterech Cynotilapii Afra Hara, młodziaki jeszcze, rybki są F2 od hodowcy.

2 dni temu zauważyłem na ciele najmniejszej takie ciemne plamy jak na zdjęciach. Jakieś pomysły o co chodzi?

Osobniki większe mają tylko delikatne zabarwienia na końcówkach płetw ogonowych, takie brunatne, ciemne przebarwienia na obrzeżach.

Po zachowaniu nie wynika żeby coś im dolegało, wszystko zdrowe gania się jak zwykle, po reszcie ryb (labidochromis caeruleus) nie widać kompletnie nic, tylko te Afry...

Co myśłicie?

Dzięki

Podaj wymagane regulaminem informacje.mutra

post-9950-14695712604788_thumb.jpg

post-9950-14695712605056_thumb.jpg

Posted

No tak, polskie forum... Regulamin...

Otóż nie mogę tych danych podać z prostej przyczyny - skończył mi się sprzęt do testów, zakupy dopiero w weekend a paski do maczania w wodzie pokazują 6 badanych parametrów w normie, przy czym wiemy że to w ich przypadku z przymrużeniem oka się bierze...

Czy regulamin nakazuje nie odpowiadać w takim przypadku?

Ja tu wpadłem tylko po poradę i odrobinę pomocy... Wyluzujcie trochę...

Posted

Czy regulamin nakazuje nie odpowiadać w takim przypadku?

Wręcz przeciwnie - nakazuje odpowiedzieć : my nie wróżymy z fusów, musimy mieć podstawowe dane, min. wielkość baniaka, obsada, karmienie, komplet pomiarów parametrów wody.

Jak inaczej mamy Ci pomóc ? Wyluzuj trochę :wink:

Posted
No tak, polskie forum... Regulamin...

I dziękuj Bogu że trafiłeś na to forum, na którym możesz oczekiwać rozsądnych odpowiedzi.

Po danych które podałeś mogę Ci odpowiedzieć że:

- ma takie kropki bo ma i już

- albo pobrudziła się torebką od herbaty

- przebarwienia powoduje również odpowiednio nałożona farba Dulux - w Twoim przypadku może to być kolor Mulberry Burst

- million różnych innych rzeczy można wypisać tylko po co?

Nawet Dr House robi testy i analizy żeby wykombinować co komu dolega także nie spodziewaj się że któryś z klubowiczów jest operatorem kuli szklanej i wywróży Ci co jest rybom.

Tak na zakończenie żeby rozładować trochę atmosferę słyszałeś to (trochę pasuje):

Przychodzi facet do lekarza i mówi że mu noga zsiniała

- diagnoza - Trzeba amputować

Po 2 tygodniach przychodzi z drugą fioletową

- kolejna amputacja

Kolejne 2 tygodnie - interes mu zsiniał i znowu amputacja.

Po miesiącu przyjeżdża facet bez nóg, interesu na wózku załamany i melduje że tyłek ma cały siny, na co lekarz pyta:

- Panie, a spodnie czasami Panu nie farbują....

To na tyle odnośnie pobieżnych diagnoz...

Posted

do podania filtracji, karmienia itp testów nie potrzebujesz. Wyluzowani to jesteśmy - dlatego zwróciłem Ci uwage zamiast od razu zablokować. Temat zamykam

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.