fhuzbych Opublikowano 22 Lipca 2010 #1 Opublikowano 22 Lipca 2010 zmiana obsady a pozostało mi sporo pokarmów po obsadzie mięso... i pytanko czy mogę skarmiać i w jakich ilościach nową obsadę: Metriaclima sp."msobo"Magunga hongi Pseudotropheus sp. "elongatus mpanga" a teraz pokarmami jakimi dysponuję: dainichi color fx (mam dużo) dainichi ultima krill (dużo) hikari cichlid gold (resztka) hikari cichlid excel (resztka) tetra pro vegetable resztka spirulina 36% tropical spirulina granulat tropical dużo cichlid gran tropical dużo tropical colour flakes ASTRA sporo colortabin tropical dużo malawi tropical resztka supervit mini granulat tropical dużo i mrożonki artemia cyklop ....itp pytanko który pokarm można skarmiać a który jest całkowicie nie zalecany nawet w małych ilościach co jakiś czas też zawsze podawałem pokarmy domowe : jakiś makaron arbuz kalafior brokuł itp wieć myślę że przy tej obsadzie nie będzie przeciwwskazań Pozdrawiam
slawek gorol Opublikowano 22 Lipca 2010 #2 Opublikowano 22 Lipca 2010 Tu masz odpowiedź http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy.php
Perez666 Opublikowano 23 Lipca 2010 #3 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zostaw wszystkie pokarmy roślinne(chociaż tropicala zamieniłbym na bardziej wartościowe pokarmy).Szkoda tylko Dainichi bo to drogi pokarm.Color FX możesz raz w tygodniu podawać.Mrożonek w ogóle nie podaję
fhuzbych Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor #4 Opublikowano 23 Lipca 2010 własnie takiego info było mi potzrebne te różne badziewia mogę wywalić problem mam z : dainichi color fx (mam dużo) dainichi ultima krill (dużo) pytanie 1 czy color fx nie będzieźle działał na zółte np samiczki msobo ? pyt 2 rozumiem iż dainichi ultima krill nie podawać nawet sporadycznie ? dzięki
eljot Opublikowano 23 Lipca 2010 #5 Opublikowano 23 Lipca 2010 Mam oba pokarmy i nie zauważyłem negatywnego wpływu na kolor pomarańczowy u saulosi coral ani na żółty u yello, wręcz przeciwnie. Co do podawania Ultima krill to osobiście podawał bym jako zamiennik mrożonek (w składzie zawiera również roślinki ) edit oczywiście jako urozmaicenie diety.
mutra Opublikowano 23 Lipca 2010 #6 Opublikowano 23 Lipca 2010 Tak jak pisze eljot. Nie musisz się przesadnie obawiać tego że masz "mięsne" dainichi. Nawet w tych wersjach które masz są to pokarmy łatwostrawne i można je podawać stosunkowo często również rybom o bardziej roślinnych preferencjach.
fhuzbych Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor #7 Opublikowano 23 Lipca 2010 dzięki dokupię coś typowo roślinnego i będzie cacy
misiek80 Opublikowano 29 Lipca 2010 #8 Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja również karmię dainichi color fx i ani yellowy ani samice saulosi coral nie zbrzydły - wręcz przeciwnie.
Rekomendowane odpowiedzi