weapster Opublikowano 9 Lipca 2010 #1 Opublikowano 9 Lipca 2010 Siemanko Powiedzcie mi czy nawóz z poniższego linku nadaje się do nawożenia pod zielone glony? Jest to symfonia wzbogacona o dodatkowe pierwiastki... http://www.allegro.pl/item1118055748_symfonia_zlota_k_fe_e202_e300_nowosc.html
yaro Opublikowano 9 Lipca 2010 #2 Opublikowano 9 Lipca 2010 ja stosuję symfonię i nie widzę żeby glony jakoś szczególnie więcej rosły niż przed stosowaniem, daję ją tylko dlatego że roślinom w hydroponice brakuje żelaza.
slawek gorol Opublikowano 9 Lipca 2010 #3 Opublikowano 9 Lipca 2010 Przy hydroponice o ładnym glonie w akwa można zapomnieć. Ale to chyba logiczne, prawda ?
doolga Opublikowano 9 Lipca 2010 #4 Opublikowano 9 Lipca 2010 Przy hydroponice o ładnym glonie w akwa można zapomnieć. Ale to chyba logiczne, prawda ? .... pod warunkiem, ze rosna jak szalone
yaro Opublikowano 10 Lipca 2010 #5 Opublikowano 10 Lipca 2010 mam i hydro i glony ale czy aż takie ładne jak tobie chodzi to nie wiem
doolga Opublikowano 10 Lipca 2010 #6 Opublikowano 10 Lipca 2010 polecono mi również nawóz do roślin POKON Zielona Siła. Świetny skład na etykiecie. Widziałem zdumiewające efekty w akwa roślinnym. Tam dawkowana 5ml/100l wody. W malawi zapewne mniej. Może ktoś zna, ma doświadczania?
mutra Opublikowano 10 Lipca 2010 #7 Opublikowano 10 Lipca 2010 żadnych nawozów roślinnych! Nie znam składu POKONU ale w większości mają one stanowczo zbyt dużo miedzi. Ponadto często są chelatowane środkami stabilnymi tylko do pH 7. Poza tym to jest nawóz z azotem więc do akwarium odpada. Yaro: Ciepnij fosforanu potasu i azotu to od razu wystrzelą
Rekomendowane odpowiedzi