peterek Opublikowano 26 Czerwca 2010 #1 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam! Jutro wybieram sie na ryby,wiec dzisiaj zakupilem w wedkarskim czerwone larwy much na przynete. Ciekawi mnie,czy moge to wrzucic dla moich saulosi. Co o tym myslicie? Czy zawieraja jakis syf w sobie,czy lepiej nieryzykowac?
mutra Opublikowano 26 Czerwca 2010 #2 Opublikowano 26 Czerwca 2010 czerwona larwa much czyli co? ochotka? Larwy much są białe. Tak czy inaczej raczej sobie odpuść - spore ryzyko
filas Opublikowano 26 Czerwca 2010 #3 Opublikowano 26 Czerwca 2010 też chodzę na ryby też dokarmiam pysie różnymi robasami ale nie dałem jeszcze nigdy i nie dam tych, które kupujemy w wędkarskim, nie wiem czym są barwione na czerwono, żółto i również nie mam pewności na czym były wyhodowane - to nie jest normalne czerwona larwa muchy
peterek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor #4 Opublikowano 26 Czerwca 2010 To nie ochotka tylko czerwona larwa muchy(sa tez zolte i biale). Ale tak jak napisaliscie to jednak sobie daruje. Niebede eksperymentowal na moich rybkach. Dzieki za odpowiedzi
Drak Opublikowano 27 Czerwca 2010 #5 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Nie wiadomo czym barwione są larwy w sklepie...powinno się barwić spożywczym,a to dlatego że dłużej żyją. I druga kwestia : larwy żywią się rozkładającą się zwierzęcą materią organiczną, w związku z tym wewnątrz i na zewnątrz zawierają całą gamę różnych gatunków bakterii. Żeby je użyć do akwarium trzeba je nie tylko wykąpać ,ale i przegłodzić. Komu się będzie chciało bawić w takie zabiegi ?
Rekomendowane odpowiedzi