Nuroslaw Posted May 22, 2010 #1 Posted May 22, 2010 Witam. Może niektórych zaskoczy że sam będą o to pytał, ale potrzebuję kupić RAZ filtr do akwa. Musi mieć; - stosunkowo małą moc, nie wiecej niż 10W, oczywiście moze być mniej - min. 3 oddzielne przestrzenie dla mediów filtracyjnych - poj. na wkłady 1l - system szybkiego odłączania i załaczania filtra, bez wyciągania rurek z akwarium. - być super cichy - estetyczny, lub nie rzucający się w oczy, bo będzie stał na widoku - wiec tylko nie biały - przyjazny dla użytkownika, brak delikatnych elementów... Moje typy: Mini Kani 120, Unimax 150, eheim 2211+, fluval 105 Czy ktoś z Was posiada Minikani? Jak z rzeczywistą wydajnością pompy ? i jak z głośnością ? bo być może ta exterytorialna mała pompa zostanie wykorzystana do innych celów reszty powodów nie wymieniam, oczywiście firmowe wkłady w komplecie mile widziane, ale nie są konieczne bo i tak w krótkim czasie zostaną wymienione. Jeśli ktos ma doświadczenia z porównania chociaż dwóch z ww. róznych filtrów jeśli chodzi o komfort obsługi, to jest mile oczekiwany Wiem jedno: że od strony bio - każdy z tych modeli spokojnie da radę: Co to za akwa ? taki experymentalnik mały 90/40/25h - sama woda i kamienie... i jakieś tam nieoczekiwane, wątpliwej urody życie. Może wybór padnie na ten koloru .....? Ostatecznie potrzebuję poparcia, w chyba już wybranym modelu. marki nie zdradzam. poczekam na Wasze sugestie. pozdr. o.N.
mutra Posted May 22, 2010 #2 Posted May 22, 2010 Fluvala mogę polecić bo znam i używałem, reszty nie. Są jeszcze małe kubełki Hydora.
doolga Posted May 22, 2010 #3 Posted May 22, 2010 pomóc w ocenie nie mogę, ale mogę przesłać interesującą recenzję Mini Kani http://www.mojeakwarium.pl/forum_new/viewtopic.php?f=217&t=1897&start=0
Recommended Posts