wicher123 Opublikowano 9 Marca 2010 #1 Opublikowano 9 Marca 2010 Witajcie,chcę od tego miesiąca zastosować dla moich Malawi nowe pokarmy, dokładnie taki zestaw: JBL NOVORIFT 250ml Opis: - zawiera multiwitaminę - doskonała jakość - zawartość białka ponad 31% - zawiera karoten - zapewnia zdrowy wzrost ryb - uwydatnia kolory - ponadto zawiera warzywa, zborza, algi, skorupiaki HIKARI EXCEL Skład: Proteiny surowe 35%, tłuszcz surowy 4%, włókna surowe 3%, popiół 10%, wilgotność 10%,Głównym składnikiem są kiełki pszenicy, lucerny, soi i słonecznika, charakteryzujące się wysoką zawartością witaminy E pozwalającej rybom długo zachować zdrowie i wigor. Ten pokarm już stosuje od dłuższego czasu O.S.I. SPIRULINA FLAKES Skład: mączka rybna, mąka pszenna, Spirulina, mączka krewetkowa, mączka z glonów, koncentrat białka rybiego, czosnek, suszone drożdże Torula, artemia, olej rybny, lecytyna, witaminy. Do tego jeszcze raz w tygodniu troszkę makaronu,może się uda że dostanę mrożonki Wg mnie nie będą to złe pokarmy? Plusem też jest że można je wszystkie zdobyć u jednego Allegrowicza co powoduje,że koszty się zmniejszą. Co o tym myślicie?
misiek80 Opublikowano 9 Marca 2010 #2 Opublikowano 9 Marca 2010 Masz w tym akwa 45 ryb z 7 gatunków? Przypada po butelce wody na rybę! Jeśli chodzi o Twoje menu, to i OSI, i Hikari są dobrymi pokarmami. Do tego jakieś mrożonki i raz na czas coś z domowej kuchni i żywieniowo będzie ok. Jeszcze a propo obsady... w jakim wieku są ryby?
wicher123 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor #3 Opublikowano 9 Marca 2010 Teraz jest ok 35szt. Są to młode jeszcze Pysie,niecały rok, dopiero zaczynają się samcę pięknie wybarwiać,niedługo zrobię selekcję ale ok 30szt zostanie pewnie. Oto akwa:
Perez666 Opublikowano 9 Marca 2010 #4 Opublikowano 9 Marca 2010 Teraz jest ok 35szt. niedługo zrobię selekcję ale ok 30szt zostanie pewnie. Z tych 30 zrób jeszcze selekcję o połowę i będzie ok...
wicher123 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor #5 Opublikowano 9 Marca 2010 Teraz jest ok 35szt. niedługo zrobię selekcję ale ok 30szt zostanie pewnie. Z tych 30 zrób jeszcze selekcję o połowę i będzie ok... Teraz jest ok, jeśli zrobię selekcję do 15szt to nie będzie OK. Ale to już inny temat, pytałem odnośnie pokarmu
misiek80 Opublikowano 9 Marca 2010 #6 Opublikowano 9 Marca 2010 Jeśli chcesz, to zainwestuj jeszcze w jakieś pokarmy firmy Naturefood albo Dainichi. Nie są takie tanie jak np. Hikari, ale karmi się nimi w mniejszych ilościach, przez co starczają na dłużej.
wicher123 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor #7 Opublikowano 9 Marca 2010 Myślałem o nich ale bardzo ciężko je dostać
Ikszudawd Opublikowano 9 Marca 2010 #8 Opublikowano 9 Marca 2010 Myślałem o nich ale bardzo ciężko je dostać Dla chcącego nic trudnego, w internetowych sklepach znajdziesz.
nabe Opublikowano 9 Marca 2010 #9 Opublikowano 9 Marca 2010 To nieprawda, są ogólnodostępne w sklepach internetowych, w sklepmalawi.pl znajdziesz NF, w rybarium.pl sprzedają dainichi, żeby tylko wymienić te pierwsze z brzegu.
Rekomendowane odpowiedzi