Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

L.yellow+Aulonocara steveni juz pisalem ze moze byc razem, pamietaj ze oba gat sa miesazercami wiec glowna dieta wysokoproteinowa np;mrozona artemia , granulowany pokarm wysokiej klasy jak hikari staple czy hikari gold, oczywiscie tez dobrej jakości płatki z zawartoscia spiruliny :mrgreen:

P.s dokup sobie jeszce 5 yellow bo z tego co masz bedzie Ci ciezko dobrac harem 1x3 no chyba ze masz fart, mozesz tez sprobowac uklad 2 samcowy na 5/6 samic.

Opublikowano
a czy mogłabym hodować zamiast auratusów ilangi yellow ?

wywalam auratusy zostają yellowki i te stev...

jesli chodzi o tropheus ilangi yellow ,,, to nie ,nie możesz ich trzymac razem

Opublikowano

Jeśli ma zostać yellow to od niego zacząłbym dobieranie obsady.Mimo iż ta aulonka nie rośnie duża to jednak zrezygnowałbym z niej jak i z auratusa.Jest duży wybór niezbyt dużej mbuny więc nie powinno być problemu z doborem obsady.Nie wiem co kieruje elozoxem że na siłę chce zostawić te aulonki.

IMO oddaj aulonki i auratusy i wybierz 1-2 gatunki mniejszej mbuny(jeśli zostaje yellow to o diecie mięsożernej/wszystkożernej)

Opublikowano

ale mi namieszaliście :P już zgłupiałam!

Chciałabym pozostać przy aulonkach, gdyz bardzo mi się podobają , yellow z resztą też, a auratusów się pozbędę ,więc co mi do tego proponujecie, chciałabym mieć jakiś wybór w końcu to moje akwarium :)

i prosze o wyjaśnienie dlaczego nie mogę hodować ilangi yellow?

post-9612-14695712449131_thumb.jpg

Opublikowano

Musisz wybrac co chesz trzymac Tropheus Ilangi to inne jezioro Tanganika ryba osiaga 13-14 cm jest agresywna i terytorialna natomiast 3gat ktore posiadasz to malawi jak widzisz poloczenie samej aulonki z yellow nie jest optymalne ale ciekawe osobiscie tez nie jestem zwolennikiem mieszania mbuny z non mbuna w akwariach mniejszych niz 150cm ,ale taka obsada jaka zaproponowalem powinna sie udac w 120 cm tym bardziej ze oba gat mowie tu o L.yellow+Aulonocary maja lagodnie usposobienie podobna diete nie rosna zbyt duze i nie przejawiają wysokiego terytorializmu.

Opublikowano

Jeśli zbiornik ma 150x40x50 to spoko(takie minimum :P)myślałem że 120x50x50.Można coś dodać z nonmbuny do tej aulonki apozbyć się yellow i auratusa.Mieszanie tangi z malawi nie przejdzie...

Opublikowano

moze powinnas sie zastanowic ktore rybki najbardziej Ci sie podobaja lub jakie pyszczaki z malawi chialabys miec,do obsady l.yellow+aulonocara przy 150 cm dodalbym 3 spokojny gatunek mbuna najbezpieczniejszy to saulosi lub rdzawy , w sumie przy tej dlugosci pokusilbym sie nawet o srednio agresywny tzn. kuzyna m. auratusa ale duzo spokojniejszego i sprawiajacego mniej klopotow wychowawczych melanochromisa maingano.

Opublikowano
Za pytania, na które odpowiedź padła w temacie: [url]http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=15&t=5646[/url]

czyli "co do akwarium XXX l.", "wymyślcie mi obsadę" itp. przyznawane będą ostrzeżenia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.