agnieszka Opublikowano 24 Lutego 2010 #1 Opublikowano 24 Lutego 2010 mam pytanko odnośnie obsady, która mam w akwarium są to: 4 szt Alunocara 5 szt yellow 11 szt auratusów ryby są młode na innym forum ktoś napisałam mi że to pomyłka, ale taką obsadę przygotował mi pan z klubu akwarystycznego proszę o opinie
agnieszka Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 24 Lutego 2010 akwarium 300l , aluoncary ( tak mi napisał ktoś na innym forum, że to taki gatunek mam w zbiorniku) zamieściłam zdjęcię, więc prosze o identyfikację
elozox Opublikowano 24 Lutego 2010 #4 Opublikowano 24 Lutego 2010 ogolnie m.auratusy +yellow to zle rozwiazanie inna dieta, nie mowiac juz ze to jedne z najagresywniejszych pyszczakow natomiast alunocary sa z reguly lagodne wiec jezeli je laczyc z mbuna to tylko tymi najspokojnieszymi jak saulosi czy yellow, proponuje oddac m.auratus i dodac 10 sztuk saulosi
Perez666 Opublikowano 24 Lutego 2010 #5 Opublikowano 24 Lutego 2010 Łączenie mbuny z nonmbuną w tak małym akwarium to imo też nie najlepszy pomysł...
agnieszka Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor #6 Opublikowano 24 Lutego 2010 masakra rzeczywiście super specjaliści ze szczecińskiego klubu akwarystycznego skoro mi taką obsadę wymyślili;/ ciężko mi teraz będzie pozbyć się auratusów, rzeczywiście jeden to mały agresorek, ale reszta ogólnie narazie spokojna
elozox Opublikowano 24 Lutego 2010 #7 Opublikowano 24 Lutego 2010 Wydaje mi sie ze jest to aulonocara hueseri zdjecie slabe wiec na 90% ,napewno do redukcji m. auratus jak dorosnie to i samice beda rownie agresywne prawie jak samce, napewno sterroryzują Ci reszte obsady a nawet zabija(mialem te pyski) , ewentualnie zamiast niego jako 3 gatunek maly harem saulosi.
agnieszka Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor #8 Opublikowano 24 Lutego 2010 kurcze no to rzeczywiście mam problem ;/ Poleciłeś mi saulosi, proszę wymień mi jeszcze kilka innych gatunków które mogłabym hodować, mam jeszcze pytanko przy okzaji odnośnie czyszczenia zbiornika -czym najlepiej i jak je karmić, bo narazie karmię spiruliną z innym pokarmem przeznaczonym dla pyszczaków
elozox Opublikowano 24 Lutego 2010 #9 Opublikowano 24 Lutego 2010 no teraz lepiej widac jest to mlody samiec Aulonocary steveni zalerzy jezeli ma zostac aulonocara to tylko taki uklad, natomiast jezeli bez to masz wiekrzy wybor, wiec powiedz mi co zostaje..
agnieszka Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor #10 Opublikowano 24 Lutego 2010 a czy mogłabym hodować zamiast auratusów ilangi yellow ? wywalam auratusy zostają yellowki i te stev...
Rekomendowane odpowiedzi