Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no wiec dzis ze sklepu odebralem

1. Labidochromis caeruleus - 10 szt maluchy jakies (3-4 cm)

2. Metriaclima estherae (Blue) czyli chyba potocznie red-blue 1+3 niestety mieli tylko tyle (5-6 cm)

3. Melanochromis cyaneorhabdos 10 szt z czego jeden na bank granatowy wiec zakladam ze to samiec (5-6 cm)

mam pytanko zonie strasznie spodobaly sie red-blue i pytanko poprosila mnie bym dorzucil ze 2 samiczki ale czy musza to byc red-blue czy moga byc red-red nie znam sie wiec nie krzyczcie na mnie za mocno

a drugie pytanko czy to normalne ze na poczatku rybki okupuja boczne szyby akwarium i nie ustalaja rewirow i jak dlugo to bedzie trwac.

postaram sie wrzucic tez foto zbiornika byscie ocenili uklad kamieni tylko nie wiem czy na imageshack czy inne ustrojstwo czy do galerii i tu dac linka.

Opublikowano
  Zadlo napisał(a):
czy to normalne ze na poczatku rybki okupuja boczne szyby akwarium i nie ustalaja rewirow i jak dlugo to bedzie trwac.

Oczywiście, że normalne ... Ryby się boją, są w nowym domu, nowe otoczenie etc. Jutro powinny "rozpływać się " po akwa.

Opublikowano
  Zadlo napisał(a):
no wiec dzis ze sklepu odebralem

1. Labidochromis caeruleus - 10 szt maluchy jakies (3-4 cm)

2. Metriaclima estherae (Blue) czyli chyba potocznie red-blue 1+3 niestety mieli tylko tyle (5-6 cm)

3. Melanochromis cyaneorhabdos 10 szt z czego jeden na bank granatowy wiec zakladam ze to samiec (5-6 cm)

mam pytanko zonie strasznie spodobaly sie red-blue i pytanko poprosila mnie bym dorzucil ze 2 samiczki ale czy musza to byc red-blue czy moga byc red-red nie znam sie wiec nie krzyczcie na mnie za mocno

a drugie pytanko czy to normalne ze na poczatku rybki okupuja boczne szyby akwarium i nie ustalaja rewirow i jak dlugo to bedzie trwac.

postaram sie wrzucic tez foto zbiornika byscie ocenili uklad kamieni tylko nie wiem czy na imageshack czy inne ustrojstwo czy do galerii i tu dac linka.

Red blue to nie to samo co red red.Mozesz dorzucić jak chcesz mieć bastardy.

To normalne że rybki się chowają , moje 3 dni były płochliwe, a po 2 tygodniach , jak podejdę do akwa płyną do góry i czekają na papu.

Fotkę daj do galerii.

Opublikowano

Dzieki za informacje, bastardow niechce dlatego chcialem sie upewnic, a rybki zaczynaja juz pomalu szalec po akwa, a jeszcze mi sie przypomniala jedna rzecz: sprzedawca w sklepie powiedzial ze fiszki moga mi wyskoczyc z akwa jak nie mam pokrywy czy to fakt czy mit niestety pokrywa w trakcie zamawiania i pozniej skladania (DYI jak juz bedzie gotowa wrzuce rysunki techniczne i fotki mysle ze to bedzie dosc dobry pomysl na pokrywe) wiec nie wiem czy nie zabezpieczyc np pianka do paneli podlogowych dla bezpieczenstwa.

Opublikowano
  Kroczek33 napisał(a):
Pyski raczej nie wyskakują z akwa...

Wyskakują,wyskakują....ja tak straciłem 1z2 samic zebry gold Kawanga i samca msobo :( (a wszystko przez nie zamknięcie pokrywy po karmieniu).