Skocz do zawartości

Co do Narva Oceanic Nature ?

BaltazarGąbka

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że już pora wymieniłem 2 aquarelle na Narva Oceanic Nature i Narva Colour.

Niestety Colour po 30 minutach odmówił współpracy, a ja niestety aquarelle już wyrzuciłem.

Pozostała Oceanic Natura, która daje zielonkawe światło, a przynajmniej tak u mnie wygląda. Czy tak powinno być ?

Niestety ww. świetlówki zamówiłem przez internet i raczej już tego nie zrobię. Teraz skorzystam ze sklepu stacjonarnego, gdzie o Narvy raczej trudno, mają Hageny. Jaka świetlówka Hagena będzie najlepsza. Chodzi o wybarwienie ryb mam mpangi i johany.

Jeśli chodzi o Hagena to power lub aqua, u mnie obie w połączeniu z Sera blue sky (też zielonkawa poświata) dają fajny efekt.

Ocena oświetlenia jak i wystroju to bardzo indywidualna sprawa, rzecz gustu :| U siebie mam możliwość włączania każdej świetlówki z osobna+ diody i włączam w zależności od nastroju - mojego, bo rybom to wsio ryba :)

nie mam doswiadczenia z hagenem, gdyz mialem tylko od nich Power glo. imo fajna swietlowka, tylko droooga :wink:

w polaczeniu z narva oceanic mam narva blue, ktora w przeciwienstwie do nazwy nie daje niebieskiej poswiaty, w przeciwienstwie do blue Hagena. kombinacja fajna - wybarwia mi niebieskosc saulosi oraz pomarancz trewkow ob. oraz samic redow.

z reszta swietlowki nie dobierzesz przez neta. to trzeba organoleptycznie obadac :)

Kupiłem Power-Glo, faktycznie droga.

W połączeniu z Naturą daje IMO takie sobie światło.

Ale rybska mi się spłoszyły. :(

Wcześniej przy dwóch aquarellkach mogłem z nimi pogadać, teraz chowają się po kątach.

Mam nadzieję, że im to szybko przejdzie, bo lubię popatrzec im w oczy. :mrgreen:

Witam kolego. W swoim akwarium miałem już doczynienia z kilkoma żarówkami. Mam dl ciebie taką rade jeżeli jeszcze nie kupiłeś całego kompletu żarówek idź do sklepu i zagadaj ze sprzedawcą żeby zapalił ci żarówki którymi jestes zainteresowany albo weź ją do domu a w razie gdy nie będzie ci sie podobała to wymienisz ją na inną. Szukałem ostatnio świetlówki z rodzaju morskich. Chodziło mi o taką jasnośćakwarium. Jednak doszedłem do wniosku że najlepiej pasuje żarówka ciemna. Ja od początku mam włączoną jedną świetlówke aqua glo i jestem bardzo zadowolony. Fantastycznie wybarwia ryby. Niebieskie Labeotropheus trewavasae lub pomarancza red red pokazują tecze kolorów. Powodzenia w doborze.