Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moim zdaniem w Twojej obsadzie jest zaduzo koloru zoltego, i skoro juz masz saulosi w innym zbiorniku po co Ci te same rybki w nowym, zamiast nich dalbym socolofi lub acei, ewentualnie jak lubisz tak kolor zolty magunge.

Co do ilosci ryb kup po 12 szt maluchow z kazdego gatunku rybki same sie zredukuja oraz dobiora w odpowiadajace im haremy wtedy bedziesz wiedzial ile sztuk danego gatunku mozesz trzymac:D

jak za duzo zoltego ?? przeciez to tylko saulosi bedzie zolte i to samica reszta ma inne kolory ,,, pomarancz zolto czarne czerwone niebieskie czerwone ,,, nic wiecej zolte nie jest posciagalem specjalnie fotki samcow i samic

samica?zamierzasz trzymac 1 samice saulosi to nie czerwieniak dwuplamy ktory faktycznie jest czerwony i dobiera sie w pare na cale zycie pyszcaki trzymamy w haremie1 samiec na min 3 samice im wiecej samcow tym wiecej samic i tak melanochromis dialeptos-samice piaskowo-zolte

Metriaclima Estherae Red Red samice pomaranczowo zolte i saulosi samice zolte, co daje Ci na 3 samcow 9 zoltych pan (w haremie 1x3) w roznej tonacji dlatego wydaje mi sie zolto, no ale To tobie ma sie podobac , ladnym dodatkiem do tej obsady bedzie p.elongatus neon-spot , zywieniowo obsada jest ok i jest wszystkozerna z przewaga roslin.

co do Aulonocar to grupa najlagodniejszych pielegnic i sa to drapiezniki wiec laczenie z mbuna to sredni pomysl,tym bardziej ze moga byc obiektem atakow .

Opublikowano

Nie w tym sesie ze 1 samice tylko ze jede gatunek żółty ;) to już 2 moje malawi wiec coś już tam łapie ,,, wracając czyli skład zywieniowo i jeśli chodzi o życie razem będzie ok si ? Tylko podarowac sobie alumocate i lepiej tego neona ?

Ps możesz zaproponować jakieś 4 gatunki Kolorowe bdzo i koniecznie żeby był dialeptos chętnie się zapiznam jeśli możesz oczywiście pzdr

Opublikowano
Bylo to pisane w formie zartu (jezioro redukcja naturalna, akwarium mechaniczna) i raczej inteligentny czlowiek sie domysli ale lopatologicznie; tak ma odlowic rybke bo to nie jezioro, a zart powstal dlatego bo jest wiadome ze kupuje sie wiecej ryb z ktorych one sobie same harem utworza dziecko lyka wszystko doslownie a co do odstrzalu mnie zapraszam do Warszawy pogadamy w 4 oczy i zobaczymy czy dalej bedziesz mial taki zapal jak przed monitorem..., bo jak zamierzasz mnie obrazac albo grozic a smierc jest to grozba karalna, to twarza w twarz.

Idiote ze mnie robisz i reszty forumowiczów? Mam oczy i czytać też potrafie... to jest forum i znaki takie jak przecinek, kropka minka są jak najbardziej na miejscu gdyż obrazują rodzaj wypowiedzi. W dwóch różnych tematach mówisz o redukcji a nagle wmawiasz mi że jestem niekompetentny i nie rozumiem żartu.

Nieraz na tym forum się kłócę, przekomarzam ale nigdy nie obrażam i nie życzę sobie tego. Chcesz rozmawiać kontrowersyjnie to rozmawiaj bo ja też to lubie ale daj mi argumenty a nie obrażaj i broń się wujkiem ze stażem.

I to tyle na ten temat. Następne każde podobne posty będą natychmiastowo usuwane bez podania przyczyny. Jeśli chcesz mi odpowiedzieć zapraszam na priv.

Opublikowano

ja bym chcial odpowiedz na swoje pytanie bo jak ja ostatnio wrzucilem takie wypowiedzi to mi zaraz mateusz zblokowal posta wiec prosze w temacie na temat

czester pisalem ci nawet pw zebys sie wypowiedzial

dzieki pozdrawiam czekam

Opublikowano
moim zdaniem w Twojej obsadzie jest zaduzo koloru zoltego, i skoro juz masz saulosi w innym zbiorniku po co Ci te same rybki w nowym, zamiast nich dalbym socolofi lub acei, ewentualnie jak lubisz tak kolor zolty magunge.

Co do ilosci ryb kup po 12 szt maluchow z kazdego gatunku rybki same sie zredukuja oraz dobiora w odpowiadajace im haremy wtedy bedziesz wiedzial ile sztuk danego gatunku mozesz trzymac:D

jednak chyba ja mialem racje zdjecie przedstawia samice i samce [ oprocz alunocary ] i zolta to jest tylko saulosi dialeptos zolto czarny ,,, nie widze tu wiecej zoltego

Opublikowano

jednak chyba ja mialem racje zdjecie przedstawia samice i samce [ oprocz alunocary ] i zolta to jest tylko saulosi dialeptos zolto czarny ,,, nie widze tu wiecej zoltego

http://img683.imageshack.us/img683/4831/skladv.png

Opublikowano

chopaki poprosilbym raz i ostatecznie czy ten sklad bedzie ok ?? i czy lepiej tego neon czy alunocare czerwona ??

bo sie cos rozpisujecie wrzucajac sobie a ja dalej nic nie wiem :)

pozdrowki i czekam

Opublikowano

tak juz pisalem obsada jest ok z elongatus neon-spot.

p.s Co do redkow mialem je i sa pomaranczowo-zolte, wiec obstaje przy swoim ze 3 gat. zoltych samic:) tyle ze w innej toancji ale po dodaniu spota bedzie ciekawie to wygladac.