syki1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Posiadam 240 litrowe akwa a w nim trzy gatunki pyszczakow Maylandia Estherae ob morf (5 szt) Labidochromis Caeruleus (7 szt) Pseudotropheus Socolofi (5 szt) z ta ekipa do wczorajszego popoludnia plywaly sobie spokojnie Synodontisy, nie zauwazylem wczesniej jakichkolwiek walk miedzy tymi rybami a reszta obsady (jedno co rzucilo mi sie w oczy to brak "wasa" u jednego z synodontisow). Dzisiaj po powrocie z treningu (nie bylo mnie 3 godziny) zastalem dwa martwe synodontisy, obydwa nie mialy zbytnich uszkodzen ciala, jednak brakowalo im obydwoch wasow. Co moglo byc powodem smierci ryb?
slawek gorol Opublikowano 17 Grudnia 2009 #2 Opublikowano 17 Grudnia 2009 sam sobie odpowiedziales. powyrywane z ciala wasy, to twoim zdaniem brak uszkodzen ciala ? czyli czlowiek bez rak tez nie ma uszkodzen ciala - szacun. niestety, piszemy w kazdym poscie ze te ryby sie nie nadaja do malawi. wy piszecie: ale zyja mi juz rok i nic sie nie dzialo.
syki1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor #3 Opublikowano 17 Grudnia 2009 mam nauczke na przyszlosc a czy sa jakies inne sumowate, ktore moglbym trzymac z moimi pyszczakami?
Perez666 Opublikowano 17 Grudnia 2009 #4 Opublikowano 17 Grudnia 2009 synodontis njassea,ale jest za duży do twojego baniaka i trudno dostępny.
shinuk Opublikowano 17 Grudnia 2009 #5 Opublikowano 17 Grudnia 2009 viewtopic.php?f=55&t=4181 proszę poczytaj sobie
Rekomendowane odpowiedzi