Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem kiedyś ww kamień w kotniku.

Włożyłem go bo dawał niezłe schronienie dla maluchów...

Nie chciałem dawać siatek itp żeby uchronić maluchy.

Co do samego kamienia to wyglądał fajnie przez 2 tygodnie, a później zarósł glonem który baaaardzo ciężko się zmywa...

Do głównego nigdy bym go nie dał.

Opublikowano

a moim kolegom nie podobają się Fordy, cały czas mi odradzali, jakoś miałem ich w zadu - i kupiłem scorpio (kiedyś) dzisiaj jeżdżę tojotką i uważam, że tamten ford był moim najlepszym autem, gdyby jeszcze je robili na 100% bym sobie kupił.

Tak to się ma do akwarystyki - że mozemy sobie mówić ale w tym przypadku opinie są tylko subiektywne, i jeżeli koledze będzie sie podobał ten wapień w akwarium to jego bajka, gdy się mu znudzi to również to będzie jego problem.

Dlatego nie jestem aż tak strasznie na nie w takich wypadkach - co innego gdyby do akwarium chciał włożyc podwodne nurki, łodzie podwodne, koloseum i jeszcze nie wiadomo co - wtedy jednak powiem ze to niestety nie może sie podobać - chociaż rybom dalej będzie pikuś.

Opublikowano

Tak jak powiedział Yaro: rybom jest wszystko jedno - jeżeli Ci się podoba i nie szkoda Ci na to kasy to dawaj śmiało. Na 200 litrów potrzebowałbyś przynajmniej 40-50kg.

Osobiście, nie wsadziłbym tego do akwarium bo mi się nie podoba

Opublikowano

To ja jestem jakiś dziwny - kilka szkieł z filipińczykiem w środku przypadło mi do gustu. Z resztą jestem tego zdania, że jeżeli zbiornik jest zrobiony poprawnie technicznie( tj, odpowiednie filtry, grzałka etc.) to rodzaj wystroju należy tylko i wyłącznie do właściciela baniaczka.

• Lubię to 1
Opublikowano
Dlatego nie jestem aż tak strasznie na nie w takich wypadkach - co innego gdyby do akwarium chciał włożyc podwodne nurki, łodzie podwodne, koloseum i jeszcze nie wiadomo co - wtedy jednak powiem ze to niestety nie może sie podobać - chociaż rybom dalej będzie pikuś.

hehe, miałbym wątpiliwości co może lepiej wyglądać :). Szczególnie jak ostatnio oglądałem piekne akwarium z okrętem na środku ;), trzeba było się domyslać, co to jest, takie nieregularne kształty to miało całe obrośnięte roślinami i glonami.

• 7 lat później...