Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu zakłada mi się akwarium 170x70x60, dumałem nad wyborem obsady. W końcu akwarium dojrzało i ja też dojrzałem do tego żeby zdecydować się na Lethrinops :) Urzekły i koniec. Nie wiem jeszcze jaka będzie odmiana, jedna piękniejsza od drugich, najlepiej L. magrinatus, L. albus itungi ale pewnie i tak to co będzie dostępne na rynku. Obsada na pewno z naciskiem na stadko tych pięknych ryb, jeśli nie jednogatunkowe - co dać na górę? Z oczywistych względów mbuna odpada. Na forum znalazłem sugestię, że można spróbować połączyć je z m. livingstoni, ktoś próbował w praktyce czy to działa?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
To juz lepiej zrob morskie i zainwestoj w Dascyllus marginatus to jest rybka i wyzwanie^^

A jakie z niej wyzwanie ?

Garbik , jak garbik , do tego niezbyt ładny :mrgreen:

Opublikowano
To juz lepiej zrob morskie i zainwestoj w Dascyllus marginatus to jest rybka i wyzwanie^^
a za takie wyznanie to bana można zarobić :mrgreen:

Na forum znalazłem sugestię, że można spróbować połączyć je z m. livingstoni, ktoś próbował w praktyce czy to działa?
Z N.livingstoni czy z M. livingstoni?
Opublikowano

Sugestię elozoxa uznaję za żart, średni zresztą. Mutra, chodzilo o Maylandia livingstoni oczywiście. Temat chyba przeterminowany, w przyszłym tygodniu odbieram ryby. Będzie jeszcze sc. fryeri i copadichromis borleyi kadango.