nabe Posted November 14, 2009 #1 Posted November 14, 2009 Od dłuższego czasu zakłada mi się akwarium 170x70x60, dumałem nad wyborem obsady. W końcu akwarium dojrzało i ja też dojrzałem do tego żeby zdecydować się na Lethrinops Urzekły i koniec. Nie wiem jeszcze jaka będzie odmiana, jedna piękniejsza od drugich, najlepiej L. magrinatus, L. albus itungi ale pewnie i tak to co będzie dostępne na rynku. Obsada na pewno z naciskiem na stadko tych pięknych ryb, jeśli nie jednogatunkowe - co dać na górę? Z oczywistych względów mbuna odpada. Na forum znalazłem sugestię, że można spróbować połączyć je z m. livingstoni, ktoś próbował w praktyce czy to działa?
elozox Posted December 12, 2009 #2 Posted December 12, 2009 To juz lepiej zrob morskie i zainwestoj w Dascyllus marginatus to jest rybka i wyzwanie^^
danielj Posted December 12, 2009 #3 Posted December 12, 2009 To juz lepiej zrob morskie i zainwestoj w Dascyllus marginatus to jest rybka i wyzwanie^^ A jakie z niej wyzwanie ? Garbik , jak garbik , do tego niezbyt ładny
mutra Posted December 12, 2009 #4 Posted December 12, 2009 To juz lepiej zrob morskie i zainwestoj w Dascyllus marginatus to jest rybka i wyzwanie^^ a za takie wyznanie to bana można zarobić Na forum znalazłem sugestię, że można spróbować połączyć je z m. livingstoni, ktoś próbował w praktyce czy to działa? Z N.livingstoni czy z M. livingstoni?
nabe Posted December 12, 2009 Author #5 Posted December 12, 2009 Sugestię elozoxa uznaję za żart, średni zresztą. Mutra, chodzilo o Maylandia livingstoni oczywiście. Temat chyba przeterminowany, w przyszłym tygodniu odbieram ryby. Będzie jeszcze sc. fryeri i copadichromis borleyi kadango.
danielj Posted December 13, 2009 #6 Posted December 13, 2009 Uważaj na Copadichromisa , u Ciebie będzie dominantem , a potrafi pokazać rogi:)
mutra Posted December 13, 2009 #7 Posted December 13, 2009 Będzie jeszcze sc. fryeri i bardzo dobrze- śliczne ryby.Szczególnie jak mają gdzie popływać.
Recommended Posts