pabloski76 Opublikowano 12 Października 2009 #1 Opublikowano 12 Października 2009 11 dzien dojrzewania,na szybach mam pelno jakis dziwnych glonow czy cos takiego.Wyglada to Y do scianki przyklejone jest jednya niteczka a od tej niteczki wiecej wloskow w ksztalt literki V.Ma to okolo 1,5mm i jest koloru bezbarwnego lub bialego sa tym pokryte tylko szyby.Co to moze byc?
yaro Opublikowano 12 Października 2009 #2 Opublikowano 12 Października 2009 coś takiego? http://sokratesljoekelsoey.blox.pl/reso ... lgaris.jpg jeśli tak to stułbia
pabloski76 Opublikowano 12 Października 2009 Autor #3 Opublikowano 12 Października 2009 bardzo podobne ale to nie to,tyl jest bardzioej zageszczony,i duzo mniejsze,niestey foto nieda rady zrobic bo wychodzi bardzo mala plamka.
Nuroslaw Opublikowano 18 Października 2009 #4 Opublikowano 18 Października 2009 to zapewne osiadłe formy wrotek - pojawiają się zwykle w dojrzałych zbiornikach. To ONE są odpowiedzialne głównie za biologiczne oczyszczanie. Mając je w akwarium jest nikła szansa na nagłe zielone czy białe zmętnienie wody. No chyba że to będą mszywioły - rowniez całkiem bezpieczne dla akwarium, ale czasami ich ilość trochę męczy. szczególnie jak połączą się grupy, kolonie. Bywaja również super ciekawe w obserwacji, jak małe koralowce - dużo zależy jaką forme będą chciały przyjąć Jedno i drugie jest cudownym żarciem dla świeżo wyklutego wylęgu.
Nestor Opublikowano 31 Grudnia 2009 #5 Opublikowano 31 Grudnia 2009 U mnie za to pojawiło się na szybach coś takiego, co wygląda jak zabrudzenie w postaci kropek o średnicy ok 3-4 mm. Z początku myślałem, że to dzieciaki czymś pobrudziły szybę, ale po przyjrzeniu się zobaczyłem, że to od środka. Co to jest i czym to wyczyścić??
yaro Opublikowano 1 Stycznia 2010 #6 Opublikowano 1 Stycznia 2010 pewnie okrzemki czyścik, gąbka do mycia naczyń, karta bankomatowa poczytaj o czyszczeniu przedniej szyby na forum pełno tematów w tej dziedzinie
spriterank Opublikowano 15 Września 2010 #7 Opublikowano 15 Września 2010 Nie chce zakładać nowego tematu więc podpinam się pod ten. Niespełna tydzień po zalaniu zbiornika na szybach zaówarzyłem taki dziwny biały nalot, gdy przejdzie po szybie ślimak to wyciera ten nalot i jest ślad przejścia ślimaka, nie wiem co to może być ?
eljot Opublikowano 15 Września 2010 #8 Opublikowano 15 Września 2010 Mogą się z tego "narodzić" okrzemki lub zielenice co z tym zrobić odpowiedź masz post nad twoim.
Rekomendowane odpowiedzi