MARCEPAN Opublikowano 18 Września 2009 #1 Opublikowano 18 Września 2009 Zamówiłem już 450 literków Czy do obecnej obsady (Yellow i Afra) mogę dorzucić Maylandię Red Blue? Jeśli nie, to coś co jest pomarańczowe.
eljot Opublikowano 18 Września 2009 #2 Opublikowano 18 Września 2009 Jak dla mnie ok 2 mięsożerców i wszystkożerca ale myślę że bardziej doświadczeni coś ci jeszcze podrzucą
greghor Opublikowano 19 Września 2009 #4 Opublikowano 19 Września 2009 Nie ulega wątpliwości, że żywieniowo taki układ daje radę. Kolorystycznie też - będziesz miał żółte yelow, paskowane afry (+ mniej efektowne samiczki), no i śliczne red - blue. Co ważne w tym gatunku również samiczki są bardzo urodziwe. Zresztą z tego co pamiętam w urządzonym kiedyś przez Harrisimiego konkursie na najpiękniejsz mbunę, red-blue było bardzo wysoko. Oglądając mojego "policjanta" nie mam wątpliwości, że w moich wypadku red-blue to był słuszny wybór. Ale mam jednak pewną wątpliwość - z tego co zaobserwowałem w moim akwa afry preferują groty skalne, ale takie wyżej położone, red-blue pływają głównie w toni. Yelow z tego co mi wiadomo też preferuje toń. Będziesz miał wysokie akwarium więc oki, ale dno będzie trochę niwykorzystane. Może pomyśl o jakimś melanochromisie lub innym gatunku, który preferuje dolne partie zbiornika. Czwarty gatunek?
mutra Opublikowano 19 Września 2009 #5 Opublikowano 19 Września 2009 Moje redy zajmują całą przestrzeń zbiornika. Zarówno skały jak i toń
MARCEPAN Opublikowano 19 Września 2009 Autor #6 Opublikowano 19 Września 2009 Czwarty gatunek? Uważasz, że czwarty gatunek mógłby się tu znaleźć? Dałoby radę? Melanochromisy są super, mi odpowiada szczególnie "złocisty". Ale czy cztery to nie za dużo? Tymbardziej, że redy to jednak duże i ruchliwe rybska I dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Na Red - blue jestem już przekonany.
Rekomendowane odpowiedzi