Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć. Jak w temacie. Pierwsze podeście zakończyło się porażką, ale chcę spróbować raz jeszcze. Za pierwszym razem nurzańca wsadziłem bezpośrednio w piach, wytrzymał dwa tygodnie, Saulosi go poobgryzały i totalnie zniszczyły. Teraz chcę go posadzić bezpośrenio przy maskownicy ze spienionego PCV. Poradźcie tylko, czy mam go posadzić w doniczkach z jakimś żwirem, czy dać jakiś nawóz? Jeśli chodzi o oświetlenie w akwa to świeci 2x30W power glo i aqua glo.

Posted

Nawozy za grosze - super. Raz jeszcze dzięki. Rozumiem, że związki w nich zawarte nie zaszkodzą rybom? Na szybko policzyłem, że taki nawóz starczy mi na 200 dni. Chyba nie ma sensu rozrabiać go całego na raz tylko np. podzielić na kilka części (np miesięcznych). Już nie zawracam głowy. Wszystkiego się dowiedziałem. Pozdrawiam.

Posted

Chciałbym się mylić ale jak już raz pyśki załatwiły nurzańca to najprowdopodobniej zrobią to po raz drugi i nawóz nic nie pomoże :( radził bym spróbować z inną rośliną choćby kryptokoryną (ale mi się zrymowało:))

Posted

Ja jednak raz jeszcze spróbuję z nurzańcem. Chcę go posaadzić przy maskownicy z PCV, żeby za bardzo nie rzucała się w oczy, bo niby to PCV jest czarne, ale jednak ma nieco inny odcień (jakby szarawy) niż tło z czarnej folii (naklejki). Pyszczaki dostają dużo roślinnych pokarmów, do tego sałatę, kapustę, fasolę, brokuły, kalafior. Może tym razem nie będą aż tak bardzo interesować się trawą.