Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doświadczenie moje i innych użytkowników znajduje się w postach dostępnych na forum. A przede wszystkim w tabeli pokarmów do której link otrzymałaś, a która jest właśnie efektem opracowania wspomnianego doświadczenie w formie przystępnej i szybko dostępnej. Tabela jest zrobiona dla wygody takich użytkowników jak Ty. Po części właśnie aby uniknąć pytań które z uporem zadajesz mimo, że odpowiedź jest dostępna.

Opublikowano

Zadaje pytania, bo jako początkująca nie chce popelnić błędów, w konsekwencji czego ucierpią moje przyszle rybki. Dokładnie zapoznałam się z tabelą i mam nadzieje,że rybcie będą zadwolone z menu jakie dla nich przygotowałam :)

Dzięki :)

Opublikowano

Dieta zróżnicowana oparta w dużej mierze na pokarmach pochodzenia zwierzęcego ( głównie skorupiaki)- NF Premium Cichlid, NF Premium Colour, Tropical Krill. Dodatkowo niewielkie ilości pokarmów roślinnych- NF Premium Cichlid Plant, Tropical Spirulina Forte. Do tego mrożone skorupiaki- artemia, oczlik, krill. Czasami można podać larwę czarnego komara lub wodzień- raczej okazyjnie, lub siekane małże.

W necie piszą różne rzeczy. Jest wyłącznie jedna wiarygodna strona dotycząca Malawi, oczywiście w języku polskim, reszte możesz sobie darować.

Opublikowano

Pewnie, że nie z mięsnego :P Miałam na myśli, to że jak kupie jakieś mrożonki to żeby nie leżały w lodówce czy zamrażarce.

Jeszcze raz dzięki za cenne informacje:)

Opublikowano

jak kupisz mrożonki to i tak będą leżały w zamrażalce - nawet będą musiały leżeć. Przecież nie wrzucisz im całego zestawu do akwarium.

Opublikowano

Pewnie że tylko część, mam tylko nadzieje, że w ogóle będą chcialy jeść mrożonki, bo jak narazie to płatki wcinają niechętnie :/ Za to granulki uwielbiają :D