szulo Opublikowano 19 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Właśnie wybrałem zestaw pokarmow dla moich ryb i chciałbym wiedzieć co wszyym zdaniem dołożyć - co usunąć lub dodać lub może byc tak jak jest. Więc obsada to No Mbuna A. Iwanda S. Fryeri C. Morii C. Borleyi mbenji P. Spilonotus tanzania A oto pokarmy które wybrałem Hikari Excel Osi Spirulina Flake Hikari cichild Staple Hikari cichild gold Osi cichild flake Osi freshwater flake Osi discus flake Osi marine flake Oprócz tego będą dostawać jeszcze 2 razy w tygodniu mrożonki. Za wszelkie sugestie dziękuję.
misiek80 Opublikowano 2 Września 2009 #2 Opublikowano 2 Września 2009 Może dorzuć coś na Naturefood'a.
sabotage Opublikowano 2 Września 2009 #3 Opublikowano 2 Września 2009 Ja bym odpuscil albo Excel'a albo cichild Staple. To praktycznie 2 te same pokarmy i nie ma sie tu co czarowac o roznorodnosci i urozmaiceniu. Osi freshwater tez bym sobie odpuscil, po co Ci on? Masz tam lepsze pokarmy. OSI Marine - dobry uzupelniacz. Discus, po co Ci on? Rozumiem, ze pokarmy dla palet sa lepiej zbilansowane itp itd, ale imo kasa troszke niepotrzebnie wydana. Czosnek masz chociazby w cichild flake'ach - wystarczy go dla nombuny. Skup sie na pokarmie bazowym i dodaj do niego 3-4 pokarmy uzupelniahjace + mieso i bedzie super. Wybrales pokarmy z najwyzszej polki i uwazam, ze nie ma sensu ich dublowac, czy na sile kupowac xxx rodzajow. Dla mnie tak: Osi cichild (baza) Hikari Excel/Osi freshwater/Hikari cichild Staple Hikari cichild gold Osi marine/Osi brine shrimp Osi Spirulina Do tego mrozony i spokojnie imo Ci styknie
Rekomendowane odpowiedzi