LordSion Opublikowano 10 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam posiadam dwa pyszczaki Labidochromis caeruleus wraz z dwoma zbrojnikami niebieskimi (tymczasowo aż przywiozą mi nowe akwarium czyli za tydzień) sprawa wygląda tak, kupiłem pyszczakom pokarm, są to wysuszone kiełże, pokruszyłem je trochę ale pyszczaki je wypluwają w dodatku próbują jeść płatki (wafle) dla glonojadów. Co na to poradzić? Zmienić jedzenie pyszczakom i kruszyć wafle czy jak?
yaro Opublikowano 10 Sierpnia 2009 #2 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 kupić odpowiedni pokarm dla yelowków - pamiętajac że to ryba mięsożerna.
LordSion Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor #3 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Może jakieś konkretne nazwy? Bo ten pokarm jest niby też dla pyszczaków ale chyba tych większych. Przedtem dawałem im zwykły pokarm w płatkach i jadły ale ostatnio chciałem im zmienić nieco menu i taki mi dali w zoologicznym.
yaro Opublikowano 10 Sierpnia 2009 #4 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 poczytaj o żywieniu pyszczaków, było tego w cholere, nie można kupić jednego pokarmu i tylko nim karmić. Urozmaicona dieta to podstawa, dryga podstawa to dział podstawy i żywienie na forum.
MateuszT Opublikowano 10 Sierpnia 2009 #5 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Może jakieś konkretne nazwy? Ktoś się kiedyś namęczył, poświęcił masę czasu i stworzył coś takiego: http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy.php Chociażby z szacunku dla czyjejś pracy powinno się najpierw na to spojrzeć, a nie po raz kolejny zadawać pytanie, na które odpowiedź można znaleźć w mniej niż 30 s.
LordSion Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor #6 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Dzięki, i sorry za moje lenistwo;)
Rekomendowane odpowiedzi