danielj Opublikowano 27 Sierpnia 2009 #21 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 A po co Ci napowietrzacz? On jest potrzebny tylko w wyjątkowych sytuacjach. Przy normalnym funkcjonowaniu akwarium najlepsze efekty daje wymiana gazowa na powierzchni wody , dlatego wyloty z filtrów dajemy tuż pod powierzchnią , aby wlaśnie tą wodę ruszały. Konkluzja? Ta tetra nie potrzebna , kup mocną pompę
Nuroslaw Opublikowano 27 Sierpnia 2009 #22 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 napowietrzacz jest fajny jesli potrzebujesz dotlenic wodę, odpędzić nadmiar CO2 czy NH3. dobrze natlenia, ale ma jedną wadę - powoduje minimalną cyrkulację. Tak więc warto go kupić jeśli podobają sie Tobie bąbelki idące od dna do powierzchni, oraz dla sytuacji awaryjnych. W akwarium niezależnie od kurtyny potrzebować będziesz dobrą cyrkulację - a obecne cyrkulatory świetnie spełniają także rolę natleniacza i to bez bąbelków. - a zarazem pomagają czyścić zbiornik mechaniczie
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 27 Sierpnia 2009 #23 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Co myślicie o Resun 2000l/h nadaje się do akwarium :?: czy tylko oczka wodne :?: :!: Jaką inna pompę możecie jeszcze polecić :?:
slawek gorol Opublikowano 27 Sierpnia 2009 #24 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 mam ta pompe od poczatku istnienia mojego akwa ladnie dmucha, ladnie wciaga nieczystosci, jest nieslyszalna.. polecam z czystym sumieniem.
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 27 Sierpnia 2009 #25 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 slawekosw Czy do niej jest możliwość podłączenia np, filtra gąbkowego :?: Czy nie ma takiej potrzeby jak jest filtr kubełkowy :?: :!:
slawek gorol Opublikowano 27 Sierpnia 2009 #26 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 kolego mylisz pojecia.... resun to sama glowica.. i MUSISZ do niej podpiac gabke, zeby zrobic z niego filtr wewnetrzny. btw kubelek odpowiada w wiekszosci akwariow za biologie, natomiast wew za mechanika... poczytaj FAQ.
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 27 Sierpnia 2009 #27 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 A co o tej pompie sądzicie :?: warta jest tych pieniędzy http://allegro.pl/item722447662_pompa_t ... ratis.html
mutra Opublikowano 28 Sierpnia 2009 #28 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 ja mam AT-203; Za te pieniądze jest ok pod warunkiem że kupisz odpowiednią gąbkę.
Perez666 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 #29 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Właśnie mi wczoraj przyszła,do tego gąbka nr.5 .Dzisiaj będę ją uruchamiał, wszyscy ją chwalą...zobaczymy jak się sprawuje....
mutra Opublikowano 28 Sierpnia 2009 #30 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 ja tam nie chwale gabki nr. 5. Za grube ma oczka i przepuszcza syf.
Rekomendowane odpowiedzi