Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W podpisach forumowiczów, można wypatrzeć wymiary zbiorników. Często sięgające 200 cm długości lub więcej. Sam chciałbym sobie takie sprawić.

Moje pytania:

Gdzie warto kupować?

Jak znaleźć najtaniej?

Dodam, że mieszkam we Wrocławiu.

Od razu zaznaczam, że gotowe zestawy dostępne na allegro mnie nie zadowalają. Ceny powalają i nie ma frajdy ze składnia zestawu.

Opublikowano

ja w poznaniu zamawialem u szklarza .a wlasciwie u goscia ktory tylko klei akwa i teraria skorpion poznan na allegro cos znajdziesz z jego ofert ...jest tani :D np.450l 150/50/60 - 380 plnow

pozdrawiam :D

Opublikowano

Ja kupiłem parę dni temu w sklepie internetowym, głównie dlatego, że mi przywieźli pod dom i pomogli przy wnoszeniu, nie było ciężko bo na parter, ale zawsze pomogli. Jak byłem w tradycyjnym zoologu i zapytałem czy dowożą akwaria odparli, że nie, więc spasowałem, nie mam samochodu dostawczego żeby 2,5 m zbiornik zapakować do tego siłą własnych mięśni.

Co do najtaniej, ja bym nie przesadzał z tą oszczędnością bo może to potem drogo kosztować np. w przypadku rozszczelnienia, pęknięcia itp. Lepiej chyba zapłacić 10-20% więcej za porządnie zrobione akwarium niż później chatę remontować sobie i może jeszcze sąsiadom z kilku pięter :mrgreen:

Opublikowano
200cm kupisz we Wrocławiu bez problemu.

Faktycznie są.

Np. Wromak ma takie w ofercie. Tylko z takimi firmami jest jeden problem. Napisałem maila do tej firmy z pytaniem o cenę akwarium o długości 120 cm wraz z pokrywą. W odpowiedzi dostałem cenę prawie dwa razy większą niż te same produkty, tej samej firmy z odbiorem osobistym we Wrocławiu, kupione za pośrednictwem jednego ze sklepów wystawiających towary na allegro.

Dlatego tez założyłem ten wątek, aby zebrać informacje jak najtaniej ( nie taniej kosztem jakości naturalnie ) kupić duże akwarium.

Opublikowano

i tak miałeś szczęście - mnie wromak nie zaszczycił odpowiedzią :mrgreen: oni sie w detal nie bawią. Jeżeli szukasz dużego zbiornika to moge dać Ci namiar na gościa który sprzedaje takie akwaria. Co prawda jest w Brzegu ale moje akwarium dowiózł gratis bo i tak jeździ do Wrocławia po towar

Opublikowano

wpisz w wyszukiwarce THEWALD

człowiek sklei Ci wszystko czego sobie będziesz życzył - oczywiście jeżeli nie będzie to drobiną poniżej 700 l;)

Opublikowano

Jak duże ma być to akwarium? Bo piszesz gdzie kupić duże akwarium - ale dla jednego duże, dla drugiego małe:) Mi 500 mała się już wydaje:) dla mnie 1500 to już jest spore a 2000 duże :mrgreen:

Opublikowano
Jak duże ma być to akwarium? Bo piszesz gdzie kupić duże akwarium - ale dla jednego duże, dla drugiego małe:) Mi 500 mała się już wydaje:) dla mnie 1500 to już jest spore a 2000 duże :mrgreen:

Naturalnie myślałem o akwariach, których nie można dostać na allegro. O wymiarach pasujących dla pyszczaków, czyli ponad 200 cm długości.

btw. Gdybym na co dzień obcował , że zbiornikiem 500 litrowym zapewne podobnie bym myślał.

Mieszkam na 4 piętrze i obawiam się, że postawienie akwarium ponad 500 litrów, nie byłoby u mnie możliwe.

Aż chce się dom budować ;-)

Opublikowano
Mieszkam na 4 piętrze i obawiam się, że postawienie akwarium ponad 500 litrów, nie byłoby u mnie możliwe.

Uwierz w siebie spokojnie można budować i większe niż 500 l

Ja mieszkam na 3 piętrze i mam 720, a teraz żałuję że nie pociągnąłem na całą ścianę do 3 metrów.