Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Tomasz78 Też prawda, a i Mphanga nie ma ładnych samic.

Może będzie Metriaclima Red Red, P. Interruptus i M. Dialeptos/zamiennie M. Parallelus. Zróżnicowanie, byłaby też zgodność żywieniowa.

Opublikowano

Co do tej zgodności żywieniowej to przestałem zwracać na to uwagę. Mam mięsożerne z roślinożernymi, karmię z przewagą karm roślinnych ( 3 roślinne i 1 karma mięsna) i nie zauważyłem żeby mięsożerne yellowy miały jakieś braki, wprost przeciwnie porosły na tych roślinnych karmach jak byki. Wielu trzyma roślinożerne z drapieżnymi rybożernymi a nie tylko mięsożernymi i jakoś nic się nie dzieje.

Więc teraz ryby dobieram już tylko pod względem kolorystycznym.

• Lubię to 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam informacji na temat łączenia mbuna i rodzaju aulonocara. W paru miejscach na forum znalazłem link do artykułu na ten temat, ale przekierowuje na stronę główną Klubu Malawi. Czy ten tekst jeszcze gdzieś w ogóle istnieje?

Opublikowano
Godzinę temu, Krasny napisał(a):

Szukam informacji na temat łączenia mbuna i rodzaju aulonocara. W paru miejscach na forum znalazłem link do artykułu na ten temat, ale przekierowuje na stronę główną Klubu Malawi. Czy ten tekst jeszcze gdzieś w ogóle istnieje?

Wklej ten link tutaj, sprawdzę. Ale jeśli wyrzuca do głównej to być może temat z różnych przyczyn został usunięty, albo jest w sekcji,  do której możesz nie mieć dostępu. 

Opublikowano
3 godziny temu, Krasny napisał(a):

Najlepiej nie łącz. Źle się będą czuły te drugie. Testowałem różne dziwne połączenia. Każda z tych grup wymaga innego wystroju aby czuły się super. Ciężko to zrobić w jednym zbiorniku. Często też inna dieta. Czyli albo tygrys albo królik. Razem średnio to działa, na prawdę szkoda zwierząt. 

• Lubię to 1