Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomagam znajomym przy akwarium. Mają oni 25l a w nim 8 neonów innesa. Problem jest z oświetleniem.

dsc00529g.jpg

Jak można tutaj zrobić jakieś oświetlenie? Cena gra tutaj rolę także proszę o w miarę przystępne pomysły.

Opublikowano

Świetlówka 8W z krótkimi uchwytami i przykręć do spodu meblościanki. Powinno sięzmieścić na cyk. Ew można zrobić przednią zabudowę częściową akwa i z przodu umieścić taką samą świetlówke również.

Opublikowano

cena nie jest duża - oglądałem na allegro i są po niecałe 20zł więc satysfakcjonuje mnie to. Jedyne co mnie zastanawia, to czy rośliny im nie zgniją. Bo rośliny potrzebują jakieś tam światło do wzrostu.

Opublikowano

To zalezy jakie zielsko bo jest bardziej i mniej swiatlolubne.. zdaje sie, ze niedobory widma mozna zawsze zrekompensowac moca oswietlenia wiec nawet mocne rury daylight dalyby rade.Albo kompakowe. Polecam np 2x Philips Genie kompakty zintegrowane. Tylko czy ci sie tam zmieszcza? Zawsze mozna akwa przestawic w bardziej oswietlone i nalezne mu miejsce...i dolać wody :)

A w ogole pragnalbym nadmienic,ze to forum malawijskie a nie ogolnorybne.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.