Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sugeruję zalac to tło wreszcie wodą, przyjrzec mu się krytycznie i .. polubić.

Kolorem skałek się nie przejmuj, po jakims czasie wszystko się wyrówna za sprawą glonów. Możesz odsypać trochę tych kamieni, taki naukładany stos nie wygląda dobrze.Wprowadź tam trochę chaosu jak w naturze. To tylko moje zdanie, pewnie jeszcze 10 razy coś zmienisz zanim zacznie Ci się podobać. Poza tym apeluję o cierpliwość, do wpuszczenia ryb jeszcze długa droga :)

Opublikowano

Te kamienie tak źle nie wyglądają, jak zarosną to kolor będzie taki sam :) Ale mi się takie gruzowisko nie podoba jak pokazałeś. Lepiej dać mniej większych kamieni. Takie moje zdanie

Opublikowano

A ja się tylko tak zapytam... jakieś miejsce dla ryb zostawisz? Bo wiesz... one pływać lubią.... :lol:

1. Zalej to wodą.

2. Kolor z czasem się ujednolici.. ale to nie ma jakiegokolwiek zanczenia.. ma się Tobie podobać a rady typu: ja bym dał tak, a ten kamień inaczej... odpuść sobie... to Twoje akwa i Tobie się ma podobać a nie ludzią na forum ;D

3. Kolor zależy od oświetlenia więc patrz punkt pierwszy.

4. nie doczytałem jaki masz litraż ale jeszcze ze 2 kamyki i z 240l będziesz mieć 40L wody ;]

Opublikowano

O kolor sie nie martwie bo i tło i kamienie będe malował. A jeśli chodzi o miejsce do pływania dla ryb to też nie ma obaw bo nie jest tak ze dno tła dochodzi do przedniej szyby a podejrzewam ze niektorzy tak wlasnie pomysleli, pomiędzy szybą a początkiem podłogi tła jest 10cm wolnej przestrzeni...

Opublikowano

Myśle że przyklejenie na silikonie do dna, tylnej szyby i bocznych odciąży troche wzmocnienie... a i kamienie swoje ważą... zobaczymy ;) pozostaje mi wszystko pomalować i na rozsmarowany silikon na dnie tła posypać piachem zeby po rozkopaniu nie było widać styroduru...

zalewał będe ok 15'go, napewno opisze jak poszło...

Opublikowano

Tak obserwuje swoje ryby i powiem wam, że ryby zdecydowanie mniej kopią jak mają kryjówki które im pasują i zajęcie czyli konkurenta i haremik niezbyt mały :)

Opublikowano
Tak obserwuje swoje ryby i powiem wam, że ryby zdecydowanie mniej kopią jak mają kryjówki które im pasują i zajęcie czyli konkurenta i haremik niezbyt mały :)

dlatego czasem im je zakopuje:P

Opublikowano

Oryginalnie i niebanalnie. Wielki Kanion Colorado w akwarium :D

Wyszło całkiem do rzeczy,może się podobać bardziej niż niejedna plastikowa wydmuszka ze sklepu.Skończoną aranżację chętnie zobaczymy w galerii.