Ogr. Opublikowano 15 Czerwca 2009 #1 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Co grozi yellowkom na diecie dla demasoni? Bo odwrotnie to się domyślam.
harisimi Opublikowano 15 Czerwca 2009 #2 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Yellow grozi przydomek z tytułu przeboju dobrze znanej w starszym pokoleniu grupy Alphaville czyli ... Forever Young ... ryby skarłowacieją lub będą bardzo wolno rosły mogą się nawet pokrzywić a już na pewno nie pokażą swojego piękna.
yaro Opublikowano 16 Czerwca 2009 #3 Opublikowano 16 Czerwca 2009 do tego dochodzi bloat, pobicia yelowków przez bardziej zawadiackie demasonki.
harisimi Opublikowano 16 Czerwca 2009 #4 Opublikowano 16 Czerwca 2009 bloat jak najbardziej z tym pobiciem jednak bym polemizował ... samiec yellow nie jest terytorialny ale bronić się umie a będzie o kilkadziesiąt procent większy ... samice może i swoje by wyłapywały samce raczej nie
koteczek555 Opublikowano 16 Czerwca 2009 #5 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Proponuję przejść się do pierwszego lepszego zoologa, gdzie mają w jednym akwarium totalny mix pyszczaków, nie wiedząc jakie to. Ostatnio widziałam właśnie taką totalną mieszankę, aż mi się żal tycfh ryb zrobiło. Pomimo, że napewno jedzą to wyglądają jakby nic nie jadły, wszystko przez nieprawidłowe żywienie. Takie chude szkapy
Ogr. Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor #6 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Jeśli nie przesadzacie to skutki takiego połączenia fatalne a szkoda. A tak z ciekawości to ile małych demasonół do 600l jednogatunkowego?
Rafał111 Opublikowano 8 Listopada 2009 #7 Opublikowano 8 Listopada 2009 a ja mam w jednym akwa yellow i demasoni i skoro demasoni sa roslinozerne te czemu mają sie brac za pokarm mięsny skoro im szkodzi?
Mcbazo Opublikowano 8 Listopada 2009 #8 Opublikowano 8 Listopada 2009 Bo ryba nie mysli tylko je to co jej dasz.Więc dziwię się że zabierasz głos w dyskusji wiedząc że 1 masz złą obsadę,2 za małe akwarium na dwa gatunki(nawet trzymane jedno gatunkowo)!!! Nie szkoda 600L na jedno gatunkowe?To niezły rozmiar baniaka i można w nim trzymać dużo ciekawszych gat,ale to moje zdanie
Rekomendowane odpowiedzi