Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie związane z usunięciem jednego startera z pokrywy . Pokrywa z której chcę go wykręcić jest firmy WROMAK 2x18w jak wykręcam jedną świetlówkę to druga też nie siwieć jak zrobić żeby świeciła tylko jedna :?:

Posted
jak zrobić żeby świeciła tylko jedna

założyć przełącznik na jednym z przewodów dochodzących do statecznika a najlepiej dwa na obydwu będziesz mógł włączać i wyłączać świetlówki niezależnie :wink:

Posted
jak zrobić żeby świeciła tylko jedna

założyć przełącznik na jednym z przewodów dochodzących do statecznika a najlepiej dwa na obydwu będziesz mógł włączać i wyłączać świetlówki niezależnie :wink:

Pod warunkiem że pracują na 2 niezależnych układach zapłonowych.

Jeżeli są na jednym zapłonniku np. 2x36 to niestety albo pracują dwie albo żadna.

Oczywiście mowa tu o tradycyjnym układzie zapłonowym.

Posted

Hehe a ja mam na jednym stateczniku i mam zrobione tak, że albo świecą obie, albo tylko przednia. A jak to jest zrobione nie mam pojęcia, bo dałam to elektrykowi :D

Posted

Jeśli to pokrywa Wromaka to pewnie na górze masz listwę która zasłania stateczniki i przewody łączące u mnie była klejona na silikon i sama odpadła :wink: jak ją odkleisz będziesz widział ile masz stateczników :)

Posted
Hehe a ja mam na jednym stateczniku i mam zrobione tak, że albo świecą obie, albo tylko przednia. A jak to jest zrobione nie mam pojęcia, bo dałam to elektrykowi :D

Jedyne co mi do głowy przychodzi i co może potencjalnie działać przy konwencjonalnym zapłonie (znaczy nie elektronicznym) wkleiłem poniżej.

schemat3nowygd6.jpg[/attachment:u5fr8w1d]

Powinno działać jednak ja i tak zastosował bym dwa oddzielne (ja mam sześć elektronicznych i mogę włączać i wyłączać co chcę :mrgreen: )

post-8420-14695712165206_thumb.jpg

Posted

Zrobiłem tak że wykręciłem jeden statecznik i pokrywa nie działa robiłem tak jak na fotkach dodam że jak wkręcam to znów działa .

a4349f4f81b00b1b.jpg

32aa26b82c88d9e5.jpg

8b708c1932344aa9.jpg

f5eb76920e268507.jpg

164da039d58a4bf6.jpg

34767cb9cc994eb0.jpg